De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Accessoirefabrikant lekt design Samsung Galaxy Note 8’

Thomas Haenen
5 juli 2017, 12:31
2 min leestijd
‘Accessoirefabrikant lekt design Samsung Galaxy Note 8’

Enkele hoesjes voor de Samsung Galaxy Note 8 bieden een mogelijke blik op het design. Daarbij valt vooral de vingerafdrukscanner op.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8-hoesjes gelekt

De verwachting is dat de Galaxy Note 8 pas eind augustus wordt onthuld, maar dat weerhoudt accessoiremakers er niet van nu al producten voor het toestel te presenteren. Meerdere hoesjes van Olixar zijn al opgedoken bij het Britse Mobile Fun, een webwinkel die in het verleden vaker betrouwbare afbeeldingen van nieuwe smartphones deelde.

Hoewel de hoesjes het toestel grotendeels bedekken, laten ze wel het design zien. Zo lijkt het scherm net wat groter te zijn dan het ‘infinity display’ van de Galaxy S8. Het scherm loopt door aan de zijkanten, met aan de boven- en onderkant minimale randen.

Op de achterkant vinden we een dubbele camera. Vrijwel alle bronnen lijken het erover eens dat de Galaxy Note 8 de eerste Samsung-smartphone wordt met een dubbele lens achterop. Eén van de lenzen schiet waarschijnlijk in de kleur, de ander in zwart-wit. Het beeld van de twee camera’s wordt vervolgens gecombineerd voor scherpere foto’s in situaties met minder licht.

Vingerafdrukscanner toch achterop

Achterop zit ook een vingerafdrukscanner. Dat suggereert dat het Samsung niet is gelukt de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. De fabrikant werkt daar volgens bronnen al geruime tijd aan. Omdat onder het scherm geen ruimte is voor een homeknop, hoopte het bedrijf de scanner in het scherm te stoppen. Bij prototypes zou echter de beeldkwaliteit verminderen én de accuraatheid van de scanner teruglopen.

Samsung is niet de enige fabrikant die moeite heeft met de nieuwe technologie. Deze week dook het gerucht op dat Apple geen Touch ID in het scherm van de iPhone 8 stopt, terwijl Qualcomm verwacht de optie pas in de loop van 2018 aan te bieden aan fabrikanten. De inkeping van de vingerafdrukscanner lijkt verder iets groter te zijn dan op de Galaxy S8. Bij dat toestel is de scanner moeilijk op de tast te vinden, waardoor ontgrendelen soms lastig is. Een grotere scanner verhelpt dat probleem.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Mobile Fun
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu