De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Klachten duiken op: ‘Samsung Galaxy Note 8 loopt volledig vast’

Thomas Haenen
1 november 2017, 9:29
1 min leestijd
Klachten duiken op: ‘Samsung Galaxy Note 8 loopt volledig vast’

Steeds meer Samsung Galaxy Note 8-gebruikers hebben last van een vastlopend toestel. De oorzaak is nog onbekend, al lijkt de Contacten-app de boosdoener.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 problemen opgedoken

De Galaxy Note 8 loopt bij deze gebruikers op willekeurige momenten volledig vast. Het scherm reageert niet meer, welke knop je ook indrukt. De enige manier om het toestel weer aan de praat te krijgen, is met een harde reset. Dat doe je door de aan/uitknop een aantal seconden in te drukken.

De problemen kwamen aan het licht na klachten op het Samsung-forum. Daar zijn inmiddels tientallen posts te vinden van gebruikers met vastlopende smartphones. Hoewel er wel dagelijks nieuwe klachten opduiken, lijkt lang niet iedereen getroffen te zijn. Vooralsnog gaat het dus vermoedelijk om slechts een klein groepje gebruikers.

Beste smartphone september 2017

Oorzaak onbekend

Opmerkelijk genoeg noemen de gebruikers een groot aantal verschillende oorzaken. Bij een groot aantal gaat het mis zodra ze de Contacten-app openen, of wijzigingen in de app doorvoeren. Ook de Telefoon-app en de Berichten-app lijken regelmatig voor problemen te zorgen. Dat suggereert dat het probleem in de simkaart zit, of bij een ander onderdeel dat aan de mobiele functies verbonden zit. Andere gebruikers geven echter aan dat ook Chrome, Pokémon GO en zelfs simpelweg opladen voor problemen zorgt.

Samsung zelf heeft nog niet gereageerd op de klachten. Voor de getroffen gebruikers zit er voorlopig niets anders op dan regelmatig hun smartphone herstarten. De smartphone is sinds september in Nederland verkrijgbaar. Het toestel beschikt over een randloos 6,3 inch-scherm, een dubbele camera achterop en de welbekende S Pen voor het maken van notities. Het toestel heeft grote gelijkenissen met de Galaxy S8, zo schreven we in onze Galaxy Note 8 review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu