De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung werkt aan Galaxy Note 9-versie met 512GB opslagruimte’

Wouter Nijsen
28 mei 2018, 12:16
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan Galaxy Note 9-versie met 512GB opslagruimte’

Samsung is van plan om een variant van de Galaxy Note 9 met 8GB aan werkgeheugen en 512GB opslag uit te brengen. Dat zou een flinke upgrade zijn ten opzichte van de Galaxy Note 8 en Galaxy S9, waardoor de smartphone aanzienlijker krachtiger wordt.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy Note 9 512GB-versie op komst’

Dat meldt althans de Twitter-lekker Ice Universe, die het vaker juist heeft over onaangekondigde Samsung-smartphones. Uit de tweet blijkt dat het nog niet helemaal zeker is of de 512GB-variant er daadwerkelijk komt, wat kan betekenen dat Samsung er wel aan werkt, maar nog niet zeker weet of de Note 9 in die configuratie wordt uitgebracht.

Het zou de eerste keer zijn dat een Samsung Galaxy-toestel 512GB en 8GB RAM krijgt. Doorgaans worden in Nederland alleen de versies met 64GB uitgebracht, al hebben bijvoorbeeld de Galaxy S9, S9 Plus en Galaxy Note 8 wel ondersteuning voor micro-sd-kaartjes. Hierdoor kan de opslag alsnog flink worden uitgebreid. Daardoor kan het best zijn dat de Note 9 ‘gewoon’ met 6GB RAM en 64GB aan uitbreidbare opslag hier wordt uitgebracht.

Meer over de Galaxy Note 9

Volgens de laatste geruchten lijkt de Galaxy Note 9 – net als de Galaxy S9 – aan de buitenkant erg op zijn voorganger. Dit betekent dat de smartphone een voorkantvullend ‘infinity-display’ heeft van zo’n 6,5 inch met erg dunne randen. Verder verwachten we Bixby 2.0, Android 8.1 (Oreo) en een verbeterde S Pen, die meer functies krijgt. Daarnaast zou de Note 9 beschikken over de Exynos 9810-chip, die ook in de Galaxy S9 zit.

Volgens geruchten heeft de telefoon verder een flinke 3850 mAh-accu, wat een stukje groter is dan de batterij van de Note 8 (3300 mAh). Mogelijk is de Note 9 ook de eerste smartphone met een vingerafdrukscanner onder het scherm, maar het lijkt aannemelijker dat deze aan de achterkant onder de camera zit.

Waarschijnlijk krijgen we de Galaxy Note 9 eind augustus te zien; rond die tijd werd vorig jaar ook zijn voorganger aangekondigd. Sommige geruchten spreken over een vervroegde release in juli, wat te maken zou hebben met de tegenvallende verkoop van de Galaxy S9. Houd Android Planet in de gaten via onze nieuwsbrief of de officiële app voor het laatste nieuws over de Note 9.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu