Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus gepresenteerd

Michel van 't Klaphek
27 juni 2018, 18:54
1 min leestijd
Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus gepresenteerd

Houd 9 augustus maar vast vrij in je agenda. Dat is namelijk de datum waarop Samsung de Galaxy Note 9 presenteert. Het lijkt erop dat de S Pen-stylus een grotere rol krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 9 aankondiging op 9 augustus

Dat blijkt uit een filmpje dat door Samsung op YouTube is gezet. Uiteraard noemt men de Galaxy Note 9 niet bij naam, maar het kan bijna niet missen. Samsung presenteert de Note-toestellen namelijk altijd in de zomer, rond augustus of september, tijdens een Unpacked-event.

In de video wordt veel aandacht besteedt aan de S Pen, de stylus die zo kenmerkend is voor de Galaxy Note-reeks. Er wordt daarom gespeculeerd dat het pennetje van de Note 9 meer functies en mogelijkheden krijgt. Het zou echter ook kunnen dat de Note 9 in de kleur goud verkrijgbaar is.

De presentatie vindt plaats op 9 augustus te Brooklyn, New York om 17.00 uur Nederlandse tijd. Het evenement is te volgen via een livestream op YouTube, of op de officiële Samsung-website.

Eerste specificaties Galaxy Note 9

Onlangs zagen we enkele renders voorbijkomen waarin de vermoedelijke Samsung Galaxy Note 9 te zien is. Het toestel lijkt dankzij zijn forsere accu iets groter dan de Galaxy Note 8 te worden. Het oled-scherm is 6,3 inch groot, bedekt vrijwel de hele voorkant en heeft een resolutie van 2960 bij 1440 pixels.

Op de achterkant zagen we een dubbele, horizontaal geplaatste camera met daaronder een vingerafdrukscanner. In de behuizing is ruimte voor een usb-c-poort en een ingang voor je hoofdtelefoon. Qua interne specificaties tasten we voorlopig nog in het duister. Het ligt echter voor de hand dat het toestel een Snapdragon 845-chip krijgt, met minstens 6GB werkgeheugen.

Lees ook: ‘Samsung Galaxy Note 9-design uitgelekt: weinig wijzigingen’

Op de hoogte blijven van de Samsung Galaxy Note 9? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of download de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu