De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android Pie voor Samsung Galaxy Note 9 nu beschikbaar in Nederland

Wouter Nijsen
19 januari 2019, 15:12
2 min leestijd
Android Pie voor Samsung Galaxy Note 9 nu beschikbaar in Nederland

Goed nieuws voor gebruikers van de Samsung Galaxy Note 9 in Nederland: de Android Pie-update is nu te downloaden. De update brengt grote veranderingen met zich mee en werkt de smartphone bij naar de meest recente Android-versie. Lees er hier meer over.

Samsung Galaxy Note 9 Android Pie

Diverse lezers van Android Planet laten weten dat de Android 9.0 (Pie)-update voor de Note 9 vanaf vandaag beschikbaar is in Nederland. De update wordt naar iedereen uitgerold en je krijgt automatisch een melding als je jouw Galaxy Note 9 naar de nieuwe versie kan bijwerken. Handmatig controleren kan door op je telefoon naar ‘Instellingen’ te gaan en daar voor ‘Software-update’ te kiezen. Vervolgens kun je controleren of de update te downloaden is.

Android Pie introduceert de nieuwe One UI-skin van Samsung, die is voorzien van vele verbeteringen. Ook zit de beveiligingsupdate van januari 2019 in de update verwerkt, die eerder deze maand door Google is vrijgegeven. De update is 1,55GB groot en het is daarom handig om ‘m via een wifi-verbindingen te downloaden, anders ga je mogelijk vlot door je databundel heen. Heb jij de update al binnen? Laat het weten in de reacties hieronder!

Nieuw in Android 9.0 (Pie) en One UI

Met Android 9.0 (Pie) en de One UI-interface is de Note 9 voorzien van de nieuwste software. De update voegt onder andere een nachtmodus toe die het display ‘s avonds warmere kleuren geeft, wat comfortabeler is voor je ogen. Eerder bracht Samsung al een Android Pie-update uit voor de Galaxy S9 en S9 Plus. De komende maanden worden nog veel meer toestellen van de fabrikant bijgewerkt. De Galaxy Note 8, S8 en S8 Plus krijgen volgens Samsung in maart Pie.

→ Check ook het grote Android Pie-update overzicht!

De software is ook geoptimaliseerd voor grote smartphoneschermen en maakt het eenvoudig om apps met één hand te bedienen. Heb je bijvoorbeeld een chat- of bel-app zoals WhatsApp open en wil je een contact zoeken, dan verschijnt het typevenster beneden in het scherm zodat je direct een naam kan intoetsen.

Daarnaast bevat Pie een verbeterd snelle instellingenscherm, rijkere notificaties en een nieuwe bediening via gebaren. De software is eveneens zuiniger, waardoor je accu langer mee moet gaan. Wil je meer weten? Lees dan onze review van Android Pie of check de video hieronder, waarin we de 5 tofste features bespreken.

Bedankt voor de tip en screenshot, Jeroen!

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu