De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung brengt Bixby-update uit voor Note 9; uitschakelen kan (nog) niet

Thomas Haenen
20 september 2018, 9:33
2 min leestijd
Samsung brengt Bixby-update uit voor Note 9; uitschakelen kan (nog) niet

Samsung komt Galaxy Note 9-gebruikers die zich irriteren aan Bixby een klein beetje tegemoet. Een update zorgt ervoor dat de assistent wat minder snel in beeld verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 9 Bixby uitschakelen zit er nog niet in

Heb je een Galaxy Note 9, dan staat er vanaf vandaag een update voor de Bixby-app voor je klaar. Na installatie kun je in de instellingen van de stemgestuurde assistent terecht voor een nieuwe optie. Onder de optie ‘Bixby-knop’ kun je nu kiezen voor ‘Druk twee keer om Bixby te openen’. Standaard opent de assistent al zodra je één keer op de knop drukt.

Galaxy Note 9 Bixby uitschakelen
Bixby kun je wel uitschakelen op de Galaxy S9 (links) maar niet op de Galaxy Note 9 (rechts)

Op de zijkant van alle vlaggenschepen die Samsung de afgelopen tijd uitbracht, zit een knop om Bixby te activeren. Op de Galaxy S9 en eerdere toestellen zat nog een optie om die knop uit te schakelen. Handig, want veel gebruikers openen de assistent vaak per ongeluk. Op de Note 9 zat bij de release geen mogelijkheid om de knop uit te schakelen; met een nieuwe update wordt dat probleem deels verholpen.

Deels, want volledig Bixby uitschakelen zit er nog steeds niet in. Op eerdere Samsung-smartphones kon je bij de instellingen kiezen om met één druk op de knop Bixby te openen, of om helemaal niets te openen hoe vaak je ook op de knop drukt. De Note 9 is de eerste Samsung-smartphone waarop je niet zomaar van Bixby af komt.

Bixby: assistent met beperkingen

Samsung introduceerde Bixby begin 2017, samen met de Galaxy S8. Het bedrijf zocht de concurrentie op met de Google Assistent en Apples Siri. Uniek is dat Bixby onder andere gebruikt kan worden om acties in bepaalde apps uit te voeren; zo kun je de assistent vragen om een taxi te bestellen via de Uber-app of een Samsung-app aan te sturen.

In de praktijk blijkt Bixby die belofte niet echt waar te maken. De assistent heeft gebrekkige spraakherkenning, waardoor een opdracht vaak niet wordt begrepen. Ook is Bixby slechts beschikbaar in een handjevol talen, waaronder Engels en Koreaans. Of en wanneer een Nederlandse versie verschijnt, is onbekend. Dat terwijl de Google Assistent, die ook op de Note 9 zit, wel in het Nederlands werkt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu