De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung erkent problemen Galaxy Note 9-camera, oplossing onderweg

Thomas Haenen
23 november 2018, 10:05
1 min leestijd
Samsung erkent problemen Galaxy Note 9-camera, oplossing onderweg

Sommige Samsung Galaxy Note 9-gebruikers kampen al weken met problemen bij het gebruik van de camera. Het bedrijf zegt aan een update te werken die het probleem oplost.

Samsung Galaxy Note 9-cameraproblemen

Amerikaanse bezitters van de Samsung Galaxy Note 9 klagen dat de camera-app van hun toestel geregeld vastloopt zodra ze een foto maken, of dat het beeld soms hapert. Het is onbekend hoeveel gebruikers er precies getroffen zijn, maar volgens Sammobile bestaat het probleem al zeker sinds de release van de Note 9 in augustus.

Het probleem lijkt zich vrijwel volledig te beperken tot Galaxy Note 9-exemplaren met een Qualcomm-chip. Die zijn niet in Nederland verkocht: hier is de smartphone uitgerust met een door Samsung zelf ontwikkelde Exynos 9810-chip. Een handjevol gebruikers met een Exynos-exemplaar claimt dat de camera-app van hun Note 9 wel eens crasht, maar het lijkt niet om een grootschalig probleem te gaan.

samsung galaxy note 9-camera problemen

Update in de maak

Bij de Amerikaanse versie van de smartphone lijkt het inmiddels wel ernstig genoeg om serieus te nemen: Samsung zegt aan een oplossing te werken. Op het Samsung-forum heeft een medewerker van het bedrijf inmiddels bevestigd dat een Galaxy Note 9-update in de maak is. Die zou het probleem moeten oplossen. Wanneer die update precies verschijnt, is echter onduidelijk.

In onze Galaxy Note 9 review waren we zeer te spreken over de camera. “De camera van de Note 9 presteert vrijwel identiek aan die van de S9 Plus, en dat betekent dat je in vrijwel alle situaties goede en scherpe foto’s schiet. Vooral in het donker legt de camera meer detail en scherpere beelden vast dan veel concurrenten,” aldus Wouter.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu