‘Samsung Galaxy Note 9 wordt vanaf 24 augustus geleverd’

Wouter Nijsen
30 juli 2018, 9:12
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 9 wordt vanaf 24 augustus geleverd’

Over zo’n anderhalve week wordt de Samsung Galaxy Note 9 officieel aangekondigd, maar over de release is nog weinig bekend. Volgens een doorgaans betrouwbare telecominsider wordt de smartphone vanaf vrijdag 24 augustus naar de eerste consumenten geleverd.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 9 levering

De smartphonelekker Roland Quandt, die over betrouwbare bronnen beschikt, meldt dat de Galaxy Note 9 tot 23 augustus te pre-orderen is, waarna de eerste mensen het toestel een dag later kunnen verwachten. De Note 9 zou direct na de aankondiging (op 9 augustus) te bestellen zijn, net als eerdere Samsung-vlaggenschepen.

Het is onduidelijk of de smartphone op 24 augustus ook in de winkels ligt, zodat consumenten die het toestel niet hebben gereserveerd, het ook kunnen kopen. De prijs van de Galaxy Note 9 ligt vermoedelijk op 1050 euro, waarmee de telefoon nog iets duurder is dan zijn voorganger (999 euro). Daarmee is de Note 9 bovendien veel prijziger dan de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus, die eerder dit jaar verschenen.

Meer over de Galaxy Note 9

Volgens de laatste geruchten lijkt de Galaxy Note 9 aan de buitenkant erg op zijn voorganger. Dit betekent dat de smartphone een voorkantvullend scherm heeft van 6,4 inch (2960 bij 1440 pixels) met dunne schermranden. Onder de motorkap zit waarschijnlijk de Exynos 9810-chip – die we kennen van de Galaxy S9 en S9 Plus -, 6GB aan werkgeheugen en standaard 64GB aan opslag.

Lees ook: Teaser belooft betere accuduur voor Galaxy Note 9

Verder krijgt de smartphone een S Pen met nieuwe features, Android 8.1 (Oreo) met Samsungs Experience-skin, flinke 4000 mAh-accu en sneller draadloos opladen. Ook zou een 512GB-versie verschijnen, die 1250 euro gaat kosten. Op 9 augustus weten we of de geruchten kloppen, want dan wordt de smartphone gepresenteerd tijdens een persconferentie in New York.

Tip: Houd Android Planet in de gaten via de nieuwsbrief of officiële app voor het laatste nieuws over de Note 9.

Lees meer Samsung-nieuws

Bron afbeelding: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu