De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung brengt nachtmodus-update voor Galaxy Note 9 uit in Nederland

Thomas Haenen
21 juni 2019, 8:31
2 min leestijd
Samsung brengt nachtmodus-update voor Galaxy Note 9 uit in Nederland

Samsung Galaxy Note 9-bezitters krijgen vanaf vandaag een flinke update binnen. Die voegt een nachtmodus toe aan de camera-app, waarmee je mooiere foto’s maakt in het donker.

Samsung Galaxy Note 9 nachtmodus toegevoegd in update

Een update met versienummer N960FXXU3CSF9 wordt sinds deze week geleidelijk in Europa uitgerold. De update gaat geleidelijk, dus het kan enkele dagen duren voor de nieuwe software bij jou beschikbaar is.

[Update 21 juni: de Galaxy Note 9-update is nu ook beschikbaar in Nederland, zo bevestigt Henklbr op Twitter. Gebruikers kunnen de update waarschijnlijk binnen nu en enkele uren op hun toestel verwachten. Bedankt voor de tip, Henk!]

samsung galaxy note 9 review

Je krijgt automatisch een notificatie zodra je aan de beurt ben. Als je echt niet kunt wachten, kun je handmatig controleren op de beschikbaarheid van de update voor jouw Note 9. Dat doe je door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan. Het is wel aan te raden om de update enkel via wifi te downloaden, omdat het installatiebestand ruim 700MB groot is.

Dit zit er in de update

Na het installeren beschikt de Note 9 niet alleen over de beveiligingsupdate van juni, maar ook een verbeterde camera-app. Daar is nu dezelfde nachtmodus als op de Samsung S10 te vinden. De fabrikant bracht deze nachtmodus onlangs ook al naar de Galaxy S9. Of andere Samsung-smartphones de nachtmodus later nog ontvangen, is onbekend. Ook is er een qr-code-scanner aan de app toegevoegd.

De nachtmodus is geoptimaliseerd voor situaties met weinig licht. In deze modus probeert de Note 9 de hoeveelheid ruis te beperken met slimme optimalisaties aan de software. Zo’n nachtmodus is al op verschillende andere Android-smartphones te vinden. De Google Pixel 3, Huawei P30 Pro en OnePlus 7 Pro hebben bijvoorbeeld ook een speciale stand voor fotografie in het donker.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu