De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy Note 9 is moeilijk te repareren

Michel van 't Klaphek
28 augustus 2018, 10:48
1 min leestijd
Samsung Galaxy Note 9 is moeilijk te repareren

De Samsung Galaxy Note 9 repareren valt niet mee. Je doet er daarom verstandig aan het toestel stevig vast te houden: een schermreparatie loopt behoorlijk in de papieren.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 9 repareren valt niet mee

Dat zegt iFixit. Deze website haalt steevast de nieuwste smartphones uit elkaar om te kijken hoe makkelijk ze te repareren zijn. Een 10 betekent dat iedereen de reparatie kan uitvoeren, terwijl een smartphone met cijfer 1 een onbegonnen klus is.

De Samsung Galaxy Note 9 haalt een 4 en is daarmee niet geslaagd. Alhoewel de technici positief verrast zijn over de makkelijk te vervangen onderdelen aan de binnenkant, is men geschrokken van de overdaad aan lijm. Vooral de glazen achterkant zit behoorlijk vastgeplakt.

Samsung-Galaxy-Note-9-repareren

Dit is vervelend omdat je deze altijd moet verwijderen, bijvoorbeeld wanneer je de accu wil vervangen. Het glas is enkel te verwijderen nadat je de achterkant hebt verwarmd, en de lijm is losgekomen. Ook schermreparaties zijn aan de prijs, omdat je altijd de hele voorkant moet vervangen.

Meer over de Galaxy Note 9

De Note 9 is misschien niet makkelijk te repareren, maar met een beetje geluk hoef je dit nooit te doen. Uit een eerdere stevigheidstest blijkt namelijk dat de Samsung-krachtpatser ontzettend duurzaam is. Enkel de speciale Bixby-knop aan de zijkant stelde enigszins teleur: deze kun je er met een beetje druk uithalen.

De Galaxy Note 9 is de krachtigste Samsung-smartphone tot nog toe, heeft een schitterend scherm, veel opslag en de accu gaat lekker lang mee. Verder maken de camera’s prima foto’s en is de S Pen vernieuwd. Dit alles heeft wel een prijskaartje: het instapmodel kost maar liefst 999 euro. Lees alles over het toptoestel in onze Samsung Galaxy Note 9 review.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: iFixit
Bron afbeelding: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu