De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘S Pen Galaxy Note 9 krijgt meer slimme opties, kan muziek bedienen’

Thomas Haenen
2 juli 2018, 13:55
2 min leestijd
‘S Pen Galaxy Note 9 krijgt meer slimme opties, kan muziek bedienen’

De S Pen wordt met de Samsung Galaxy Note 9 een stukje slimmer, zo beweren betrouwbare bronnen. Binnenkort kun je met de bekende pen mogelijk je muziek bedienen of zelfs bellen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen-features uitgelekt

Op de Galaxy Note 9 wordt de S Pen ingezet als een soort afstandsbediening voor tal van apparaten, zo claimt de betrouwbare telecominsider Ice Universe op Twitter. Volgens de bron wordt de S Pen namelijk dit jaar voor het eerst een bluetooth-apparaat. Zo kun je bijvoorbeeld een timer starten voor de selfiecamera, de muziek op je toestel pauzeren en andere acties uitvoeren.

Als de S Pen inderdaad een bluetooth-apparaat wordt, heeft dat mogelijk wel gevolgen voor de vormfactor. De stylus moet dan voorzien worden van zijn eigen accu en chipset.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Het gerucht gaat bovendien al langer dat Samsung van de S Pen een speaker wil maken. Dan zou je de stylus namelijk kunnen gebruiken om te bellen. Moet je alleen wel bereid zijn de S Pen tegen je oor aan te houden tijdens een gesprek.

Galaxy Note 9: mogelijk weinig nieuws

Over de Samsung Galaxy Note 9 zelf is nog maar weinig bekend. Er worden dan ook weinig grote veranderingen voor de smartphone verwacht. Het toestel heeft waarschijnlijk hetzelfde design als de Galaxy S9 Plus, met een kleine upgrade in de specificaties. De Note 9 beschikt naar verwachting over een groter scherm, grotere accu en betere dubbele camera achterop.

Op 9 augustus wordt de smartphone officieel onthuld, zo blijkt uit een uitnodiging die het bedrijf onlangs verstuurde. Een exacte releasedatum is nog onbekend, maar de verwachting is dat het toestel nog voor het einde van augustus in de winkels ligt. Ook over de adviesprijs weten we nog niet weinig, maar die zal vermoedelijk niet veel afwijken van eerdere toestellen. Dat betekent dat je bij de release zo’n 1000 euro betaalt voor een losse Note 9.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu