‘Samsung Galaxy Note 9 heeft tóch vingerafdrukscanner in het scherm’

Thomas Haenen
23 maart 2018, 9:11
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 9 heeft tóch vingerafdrukscanner in het scherm’

Na jaren ontwikkeling heeft Samsung mogelijk eindelijk de code gekraakt: bronnen beweren dat de Galaxy Note 9 een vingerafdrukscanner in het scherm heeft.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 9 vingerafdrukscanner

Al ruim twee jaar zoemen er geruchten rond dat Samsung werkt aan een vingerafdrukscanner die in het scherm gestopt kan worden. Hoewel bronnen toen nog beweerden dat de Galaxy S8 de eerste smartphone met zo’n soort scanner zou worden, lukte dat het bedrijf toch niet. Samsung lijkt nog steeds aan de technologie te werken, en is volgens de Korea Herald klaar om deze binnenkort eindelijk aan een toestel toe te voegen.

Samsung Galaxy Note 9 vingerafdrukscanner

“Samsung Display heeft drie of vier oplossingen bedacht om de vingerafdrukscanner in het scherm te werken,” zo geeft de bron aan. Hoewel de definitieve oplossing nog niet gekozen is, heeft het bedrijf er alle vertrouwen in dat er een geschikte variant voor massaproductie tussen zit. De verwachting is dat de knoop deze maand wordt doorgehakt. Analisten beweerden eerder nog dat de technologie pas in 2019 productieklaar was, maar de Korea Herald zegt dat het dit jaar al gaat lukken.

Problematische plek voor een scanner

In het verleden liepen Samsung en andere fabrikanten tegen kopzorgen aan bij ontwikkeling van de nieuwe sensoren, zo beweren bronnen. Zo was de scanner vaak minder snel en nauwkeurig, waardoor je vaak langer moest wachten voor je smartphone ontgrendeld werd. Ook zorgde het voor verkleuring in het beeld: op de locatie van de scanner was de beeldkwaliteit merkbaar minder. Samsung achtte de technologie niet klaar voor het grote publiek, en plaatste de scanner toch maar achterop bij zijn meest recente smartphones.

Volgens de bron heeft de nieuwe locatie voor de vingerafdrukscanner als bijkomend voordeel dat de Galaxy Note 9 over een grotere accu kan beschikken. Nu moet er aan de bovenkant van het toestel nog ruimte gemaakt worden voor de scanner, in de toekomst kan de accu daar nog net iets verder doorlopen. Dat levert in de praktijk mogelijk enkele extra uren accuduur op.

De opvolger van de Galaxy Note 8 wordt waarschijnlijk in augustus of september officieel onthuld, en ligt vervolgens vanaf dit najaar in Nederland in de winkels. Het bedrijf bracht onlangs al twee andere nieuwe vlaggenschepen uit, de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu