De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Samsung Galaxy Note 9 heeft geen vingerafdrukscanner in het scherm’

Thomas Haenen
14 februari 2018, 9:40
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 9 heeft geen vingerafdrukscanner in het scherm’

Samsung schuift zijn plannen voor een vingerafdrukscanner wederom op de lange baan. Bronnen beweren dat de technologie nog niet op tijd af is voor de Galaxy Note 9, later dit jaar.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 9 vingerafdrukscanner verplaatst

Ontwikkelaars van Samsung hebben plannen voor de technologie onlangs geschrapt, zo claimt The Bell. Volgens de Koreaanse bron heeft het bedrijf er geen vertrouwen in dat de vingerafdrukscanner goed genoeg gaat functioneren binnen de ontwikkeltijd die er over is. Daarom krijgt de Note 9 toch weer een vingerafdrukscanner achterop, net als de meest recente Samsung-smartphones.

galaxy s9-onthulling

Het is niet de eerste keer dat Samsung zijn plannen voor de vingerafdrukscanner moet wijzigen. Als we de geruchten mogen geloven, werkt Samsung al ruim twee jaar aan de technologie. Oorspronkelijk zou de Galaxy S8 de eerste smartphone worden met een vingerafdrukscanner, maar ook toen was deze niet op tijd af. Vervolgens liep het bedrijf bij de Galaxy Note 8 en Galaxy S9 tegen dezelfde problemen aan.

Problemen met nieuwe vingerafdrukscanners

Bij het plaatsen van een vingerafdrukscanner in het scherm komen verschillende problemen kijken. Het super-amoled-scherm dat Samsung in zijn smartphones gebruikt is niet geschikt om vingerafdrukken correct te registreren. Ook kan het de kwaliteit van het scherm beïnvloeden. Omdat de scanner bovenop het scherm geplaatst wordt, gaat de beeldkwaliteit er in tests op achteruit. Dat wil Samsung voorkomen.

Een alternatief is om ultrasone scanners te gebruiken, waarbij de vingerafdruk geregistreerd wordt met hele kleine trillingen. Die zijn volgens bronnen echter nog te duur om in grote aantallen te maken. Omdat Samsung vaak miljoenen exemplaren van zijn smartphones verkoopt, lopen de kosten gauw op. Ook zijn ze relatief langzaam in het herkennen van vingerafdrukken.

Inmiddels is een groot aantal bedrijven bezig met de ontwikkeling van vingerafdrukscanners voor in het scherm. Naast Samsung hebben ook Qualcomm, Synaptics en enkele andere Taiwanese en Koreaanse bedrijven de technologie in ontwikkeling. Synaptics is vooralsnog de enige die deze gereed heeft voor het grote publiek. Onlangs werd namelijk de Vivo X20 Plus UD aangekondigd, een Chinese smartphone met een vingerafdrukscanner van Synaptics in het scherm.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Bell
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu