Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt 8GB werkgeheugen, kost 1000 euro’

Thomas Haenen
6 juli 2018, 9:34
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt 8GB werkgeheugen, kost 1000 euro’

Het volgende vlaggenschip van Samsung wordt mogelijk geleverd met liefst 8GB werkgeheugen, zo melden bronnen. Bovendien wordt deze variant mogelijk alleen in Nederland verkocht.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 9 werkgeheugen en specificaties uitgelekt’

Samsung brengt in Nederland drie versies van de Galaxy Note 9 uit, zo zegt Techtastic uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen. Het ‘instapmodel’ heeft 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Daarnaast komen er nog twee duurdere versies met 256 en 512GB opslagruimte, beide voorzien van 8GB werkgeheugen. Daarmee is het de eerste Samsung-smartphone die zoveel opslagruimte en werkgeheugen heeft.

Samsung Galaxy Note 9 design

Voor dat toestel moeten geïnteresseerde gebruikers straks wel diep in de buidel tasten. Het instapmodel krijgt een adviesprijs mee van 1000 euro, zo meldt de bron. Hoeveel de twee andere varianten kosten is onbekend, maar waarschijnlijk worden die voor respectievelijk 100 en 200 euro meer verkocht. Daarmee zijn het de duurste Android-smartphones die dan in Nederland te koop zijn.

Hoewel de smartphone pas op 9 augustus officieel onthuld wordt, zegt de bron ook enkele andere specificaties al bemachtigd te hebben. Zo krijgt de Note 9 waarschijnlijk een 6,3 inch-scherm, een dubbele 12 megapixel-camera achterop en een 4000 mAh-accu. Dat is een aardig stuk groter dan de 3300 mAh-accu in de Note 8.

Het toestel is echter slechts een fractie dikker geworden: 8,8 millimeter in plaats van de 8,6 millimeter-dikke Note 8. De S Pen, Samsungs stylus, krijgt dit jaar een eigen accu en bluetooth-ondersteuning, zoals we al eerder hebben gemeld.

Duurste Android-smartphone

Hoewel de nieuwe toestellen een stevig prijskaartje meekrijgen, is het nog maar de vraag hoe lang Samsung die prijs weet te handhaven. Telefoons van het bedrijf zakken doorgaans snel in prijs. Zo is de Samsung Galaxy S9, die in maart verscheen voor 849 euro, inmiddels bij veel winkels al voor minder van 600 euro te vinden. Ook loopt er op dit moment een Galaxy S9 cashback actie, waarmee consumenten 100 euro extra korting krijgen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Techtastic
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu