De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung Galaxy Note gepresenteerd: 5.3 inch Super AMOLED scherm #IFA

Redactie
1 september 2011, 11:45
1 min leestijd
Samsung Galaxy Note gepresenteerd: 5.3 inch Super AMOLED scherm #IFA

Samsung heeft op IFA in Berlijn de Samsung Galaxy Note gepresenteerd. De Android-smartphone heeft een 5.3 inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 1.280×800 en een pixeldichtheid van 285 ppi. De telefoon heeft een dual-core 1.4 GHz processor, 1 GB aan werkgeheugen, twee camera’s en kan tevens met een stylus (pennetje) omgaan die door Samsung de S pen wordt genoemd. De Samsung Galaxy Note draait op Android 2.3.5 aangevuld met TouchWiz.

Een 5.3 inch scherm voor een smartphone met een resolutie van 1.280×800 die normaal alleen op tablets voorkomt is bijzonder te noemen. Het 5.3 inch scherm is beduidend groter dan het 4.3 inch van de Samsung Galaxy S II, en het lijkt dat de Note tussen de smartphone en de tablet moet worden geplaatst. De overige specificaties van de telefoon liegen er ook niet om: een 1.4 GHz dual-core processor, een 8 megapixel camera aan de achterkant waarmee beelden in 1080p HD-video met 24 fps kunnen worden geschoten en een 2 megapixel camera aan de voorkant om mee te videobellen.

Lees verder na de advertentie.

Met de stylus van Samsung, de S pen, is het mogelijk om notities te maken, maar ook om bestaande teksten aan te passen en mailtjes te schrijven. Met één druk kan bijvoorbeeld een screenshot worden gemaakt dat meteen met de S pen kan worden bewerkt. De afmetingen van de Samsung Galaxy Note zijn 147 x 83 x 9,7 millimeter en het geheel weegt 178 gram. Het apparaat heeft 16 GB intern geheugen dat desgewenst kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart. Het vermogen van de accu is 2.500 mAh. Wanneer de Samsung Galaxy Note precies uitkomt is nog niet duidelijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu