‘Samsung Galaxy R nog deze maand te koop’

Redactie
19 juli 2011, 13:45
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy R nog deze maand te koop’
'Samsung Galaxy R nog deze maand te koop'

Volgens CNET UK zou deze maand nog de Samsung Galaxy R in de winkels liggen in het Verenigd Koninkrijk. Het toestel heeft veel weg van een Galaxy S2 maar is wat dikker zijn. De Galaxy R zou voorzien van Android 2.3, een 5 megapixel camera en uitgerust met een 4,2 inch Super Clear LCD-scherm. Hiermee komt het toestel qua hardwarespecificaties overeen met de Samsung Galaxy Z die al eerder was aangekondigd door de Zweedse operator Tre.

De Samsung Galaxy R zal voorzien zijn van een dual-core processor, vermoedelijk een Nvidia Tegra 2. Met de 5 megapixel camera is het mogelijk om HD-video in 720p te schieten en de 1,3 megapixel camera aan de voorkant kan gebruikt worden om te videobellen. Naast 8 GB intern geheugen is het mogelijk dit uit te breiden door middel van een SD-kaart.

Lees verder na de advertentie.

Het scherm van de Samsung Galaxy R is met 4,2 inch een tiende van een inch kleiner dat het scherm van de Galaxy S2. Hoewel de resolutie van de Galaxy R gelijk is aan de Samsung Galaxy S2 met 800×480 is het scherm toch van iets mindere kwaliteit. De Galaxy S2 maakt gebruik van een Super AMOLED Plus scherm dat een betere kleurweergave heeft dan een Super Clear LCD-scherm.

Samsung Galaxy R


Het toestel is ook wat dikker dan de Galaxy S2 door de metalen achterkant die geinspireerd lijkt te zijn door de Samsung Wave 2. Met 131 gram is het toestel maar iets zwaarder dan de Galaxy S2 die 116 gram weegt. Een nadeel van de meeste Samsung Galaxy telefoons is dat ze soms nogal ‘plastic’ aanvoelen, iets wat met de Galaxy R dus niet bepaald het geval zal zijn.

Als softwarepakket wordt Kies Air meegeleverd van Samsung. Hierdoor kan via een webbrowser met de telefoon verbinding worden gemaakt, mits beide apparaten zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Zo kun je onder meer in de browser tekstberichten versturen en foto’s bewerken.

Uit de iets mindere specificaties van de Samsung Galaxy R te leiden dat de smartphone als goedkoper alternatief tegenover de Galaxy S2 zal worden gepositioneerd door de telefoonfabrikant. Of en wanneer de Galaxy R of Galaxy Z in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

Bron: CNET UK

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu