Placeholder

Onlangs werd bekend dat de Samsung Galaxy S 2 geen 1 GHz multikernprocessor krijgt, maar een 1,2 GHz multikernprocessor. Hierdoor komt de snelheid van deze telefoon met de HTC Sensation, die eerder deze week werd aangekondigd door HTC. Toch blijkt uit nieuwe benchmarks dat Samsungs Exynos-processor twee keer beter presteert dan de Sensation. De Pyramid haalt scores van 1426 tot 1898, terwijl de Galaxy S 2 scores van 2431 tot 3732 haalt. Hoe hoger de benchmarkscore, hoe sneller een toestel is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Eén van de populairste benchmarkapplicaties is Quadrant. Volgens Quadrant haalt de Galaxy S 2 een indrukwekkende benchmarkscore van 3053. Dit is sneller dan de Motorola Xoom. Toch heeft de Xoom een groot scherm met een hogere resolutie, waardoor het apparaat twee keer zoveel pixels opvraagt dan de Galaxy S 2.

Benchmarks zijn belangrijk, maar uiteindelijk gaat het toch om gebruikersgemak. Als TouchWiz – de schil van Samsung – niet prettig werkt, dan maakt een hoge benchmarkscore geen indruk. Daarnaast letten veel consumenten tegenwoordig op vormgeving en prijs. Wordt de Galaxy S 2 hét toestel van 2011 of gaat die eer naar de Sensation? De strijd is nog onbelist.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.