De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy S en S II al 50 miljoen keer ‘verkocht’

Redactie
1 juni 2012, 10:25
2 min leestijd
Samsung Galaxy S en S II al 50 miljoen keer ‘verkocht’
samsung-galaxy-s-II

De Samsung Galaxy S III is nog maar net op de markt, maar dat betekent niet dat we de Galaxy S en de Galaxy S II zijn vergeten. Samsung heeft namelijk bekendgemaakt dat deze twee modellen in totaal 50 miljoen keer zijn verkocht. Dat betekent overigens niet dat 50 miljoen consumenten rondlopen met zo’n toestel, maar dat er 50 miljoen toestellen in de distributieketen terecht zijn gekomen. Er zijn 24 miljoen Galaxy S-toestellen sinds juni 2010 ‘verkocht’, terwijl bij de Galaxy S II de teller nu op 28 miljoen staat.

Het toestel kwam iets meer dan een jaar geleden op de markt. Ook maakte Samsung cijfers bekend over de Samsung Galaxy Note: die heeft de mijlpaal van 7 miljoen gehaald. Het komt neer op gemiddeld zo’n 1 miljoen stuks per maand.

Lees verder na de advertentie.

Toch is de verkoop van de Galaxy S en S II nog steeds niet afgevlakt, want in oktober 2011 kondigde Samsung al aan dat er 30 miljoen stuks waren verkocht van beide toestellen samen. In een halfjaar zijn er van de S II 10 miljoen stuks extra verkocht, waardoor de S II het snelstverkopende toestel in de geschiedenis van Samsung is geworden. In februari werd de grens van 20 miljoen stuks bereikt, zodat er in slechts vier maanden tijd nog eens 8 miljoen over de (distributeurs)toonbank gingen.

Het zijn indrukwekkende cijfers, maar ze liggen nog niet op het niveau van Apple’s iPhone. Daarvan werden in het laatste kwartaal van 2011 maar liefst 37 miljoen stuks verkocht, terwijl er in het eerste kwartaal van 2012 nog eens 35 miljoen stuks over de toonbank gingen. Apple kijkt daarbij niet naar de verkoop aan de distributieketen, maar naar toestellen die daadwerkelijk in handen van consumenten zijn terechtgekomen. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat Apple in feite maar drie telefoons op de markt heeft (iPhone 4S en de budgetmodellen iPhone 3GS en iPhone 4, die nog een tijdje op de markt blijven), terwijl Samsung met een groot assortiment aan Android-toestellen de consument probeert te verleiden.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu