Samsung Galaxy S II geschikter voor winterse kou dan andere smartphones

Redactie
7 februari 2012, 16:17
1 min leestijd
Samsung Galaxy S II geschikter voor winterse kou dan andere smartphones
samsung-galaxy-s-2-winter

Heb je een vakantie naar Siberië gepland? Neem dan een Samsung Galaxy S II mee! Dit toestel blijkt veel beter bestand tegen lage temperaturen van een iPhone 4 of een Nokia N9. Het Finse computerblad MikroPC testte 15 populaire smartphones en een aantal oudere telefoons. Wil je bij barre temperaturen blijven bellen, dan moet je de Samsung Galaxy S II hebben: die werkte zelfs bij -35 graden nog.

In een klimaatkamer werd de temperatuur steeds met vijf graden verlaagd, totdat de toestellen niet meer werkten. Bij 0 graden Celsius bleek er nog niets aan de hand, maar bij -5 graden werkten de iPhone 4 en de Nokia N9 niet meer goed. Dat was volgens verwachting, want Apple geeft aan dat het toestel tussen 0 en 35 graden gebruikt moet worden. Bij -10 graden gaven toestellen met een LCD-scherm het op en bij -15 en -20 graden vielen nog meer smartphones uit. Alleen de Samsung Galaxy S II hield het langer vol. Het amoled-scherm van de Galaxy S II gaf bovendien geen vertraging bij het aanraken.

Lees verder na de advertentie.

Ben je van plan naar de Zuidpool te gaan, dan kun je trouwens het beste een simpele telefoon meenemen. Met uitzondering van de S II gaven de smartphones het relatief snel op, terwijl twee simpele Nokia’s zelfs bij -40 graden nog te gebruiken waren. Het probleem was in de meeste gevallen niet het scherm, maar de batterij die te koud werd om spanning vast te houden. Wel treedt er vertraging op bij het bedienen van het touchscreen. Dit heeft te maken met verminderde prestaties van de vloeibare kristallen. Bij een amoled-scherm is sprake van organisch materiaal, waardoor de schermen minder gevoelig zijn voor lage temperaturen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu