Accessoires Samsung Galaxy S III: een overzicht

Redactie
7 mei 2012, 17:20
3 min leestijd
Accessoires Samsung Galaxy S III: een overzicht
Samsung Galaxy S III

Samsung kondigde tijdens de release van de Galaxy S III een aantal interessante accessoires aan. Onder andere een mp3-speler, draadloze multimedia-hub, cover voor de smartphone en zelfs een draadloze oplaaddock behoren tot de officiële accessoires van Samsung. Ook andere bedrijven zijn druk bezig met de ontwikkeling en productie van accessoires voor de Galaxy S III, waar hoesjes en cases het meest populair zijn. Planet Android geeft een vroeg overzicht van de accessoires die op dit moment voor de Samsung Galaxy S III bekend zijn.

Omdat de meeste accessoires alleen nog maar zijn aangekondigd en niet in de winkels liggen, zijn veel prijzen nog onbekend.

Lees verder na de advertentie.

Allshare Cast Hub

Allshare Cast Hub

Eén van de meest interessante Galaxy S III-accessoires is de Allshare Cast Hub. De hub gebruikt de Galaxy S III als een multimediacentrum en maakt via Wi-Fi draadloos verbinding met het toestel. Je kunt met de hub foto’s en video’s bekijken, muziek afspelen of een film met een maximale kwaliteit van 1080p streamen.

Draadloze oplader

Draadloze oplader Samsung Galaxy S III


De leukste gimmick van de Samsung Galaxy S III-accessoires is de draadloze oplader. Dit is geen spectaculair nieuws (de Palm kon dit ook al), maar het blijft een zeer welkome accessoire. De draadloze oplader werkt eigenlijk als een soort van router, waarbij de Galaxy S III via een elektromagnetisch veld wordt opgeladen. Bronnen zeggen dat je de telefoon in een straal van twee meter kunt opladen. Dit zou dus betekenen dat je de telefoon in je broekzak op kunt laden terwijl je achter je bureau zit. Eén nadeel: de Galaxy S III heeft wel een aparte backcover nodig om zich op te laden. Het is nog niet duidelijk of de backcover bij de draadloze oplader zit inbegrepen.

Meerdere type docks

Samsung brengt een reeks verschillende docks uit, waaronder een audio-dock, desktop-dock en auto-dock. De eerste twee laden je Galaxy S III op en spelen muziek af, de auto-dock is ideaal om je smartphone horizontaal in de auto te monteren.

HDMI-adapter

De HDMI-adapter van Samsung maakt het mogelijk om de Galaxy S III op een HDMI-poort aan te sluiten, waardoor je het beeld van je toestel op een tv of monitor te zien krijgt. Een handige accessoire mocht je vakantiefoto’s en -video’s aan je vrienden en familie laten zien.

The S Pebble

The S Pebble


De S Pebble is volgens Samsung het ‘perfecte muziekmaatje’. In feite is de S Pebble een MP3-speler die je telefoon vervangt als je gaat sporten of wanneer je geen grote telefoon bij je wilt dragen. De S Pebble synchroniseert met de Galaxy S III, heeft vier gigabyte aan opslagruimte en kan met een clip aan je kleding worden bevestigd. Samsung claimt dat de S Pebble ongeveer 17 uur aan muziek luisteren biedt. Het grote voordeel ten opzichte van een iPod Nano is dat al je afspeellijsten van de Galaxy S III direct op de S Pebble te beluisteren zijn.

C Pen

Net als de Galaxy Note heeft ook de Galaxy S III een (optionele) stylus. De stylus heeft een rubbere punt van 3 millimeter, is gemaakt van aluminium en lijkt op de stylus van de Galaxy Note.

Flip cover

Flip Cover


Het 4.7 inch scherm van de Galaxy S III krijgt bescherming door de officiële flip cover van Samsung. Dit heeft de Galaxy Note ook en dat leidde tot veel positieve reacties. Naast de flip cover (boven) brengt Samsung ook een beschermende en dunne hoes uit, waarbij de eerste handig is om mee te reizen en laatstgenoemde als dagelijkse hoes gebruikt kan worden. De flip cover valt hier precies tussenin.

Cases en hoesjes

Proporta Cases


Het Engelse bedrijf Proporta kondigt als één van de eersten een officiële lijn van Galaxy S III-hoesjes aan. Ze veelal kleurrijke en grappige hoesjes zijn te koop vanaf 15 pond (18,6 euro) en worden in juni geleverd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu