Samsung Galaxy S III is gemaakt van polycarbonaat, niet van ‘normaal plastic’

Redactie
22 mei 2012, 12:34
1 min leestijd
Samsung Galaxy S III is gemaakt van polycarbonaat, niet van ‘normaal plastic’
Samsung Galaxy S III

De Samsung Galaxy S III, die vanaf volgende week in de winkels ligt, is gemaakt van polycarbonaat en niet van ‘normaal plastic’ zoals sommige media schreven. Dit leidde tot verwarring over wat nu precies als bouwmateriaal is gebruikt. Samsung bevestigt tegen PhoneArena dat de achterkant van de Galaxy S III wel degelijk uit polycarbonaat bestaat, hetzelfde type materiaal waar ook de HTC One X van is gemaakt. Polycarbonaat is sterker dan normaal plastic en meer krasbestendig.

Dit is de volledige reactie van Samsung:

Lees verder na de advertentie.

Polycarbonaat is gebruikt voor de batterij-cover. Polycarbonaat is lichtgewicht, stevig en wordt al op grote schaal toegepast in de mobiele industrie. Het materiaal is gekozen om het minimalistische en organische design van de Galaxy S III te representeren. Samsung gebruikt drie lagen van hoge kwaliteit puur en zuiver polycarbonaat waardoor niet alleen de esthetische waarde van het toestel wordt verhoogd, maar ook de duurzaamheid en de krasbestendigheid wordt gemaximaliseerd.

Hoewel het polycarbonaat dus als normaal plastic kan voelen en ogen, betekent dit wel dat de achterkant van de Galaxy S III een stuk duurzamer en steviger is dan een batterij-cover van plastic.

De Galaxy S III is vanaf 29 mei verkrijgbaar en gaat 599 euro kosten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu