Samsung Galaxy S III mini officieel onthuld

Redactie
11 oktober 2012, 18:25
1 min leestijd
Galaxy S III Mini

Gisteren lekten nog de specificaties en de foto van de Samsung Galaxy S III mini. Vandaag is het toestel officieel door Samsung onthuld. De Samsung I8190 Galaxy S III mini heeft zoals verwacht een 4-inch scherm, iets kleiner dan het 4,8-inch scherm van de originele S III. Wat wel gelijk is gebleven is het design, dat door de natuur is geïnspireerd. Als je de Galaxy S III mini koopt is hij voorzien van Android 4.1 Jelly Bean met TouchWiz-aanpassingen zoals S Voice en Smart Stay. De naam ‘mini’ doet vermoeden dat je op het gebied van specs een stap terug moet doen, maar dat valt gelukkig erg mee.

De Samsung Galaxy S III mini heeft een 4-inch Super AMOLED-scherm met een WVGA-resolutie. Binnenin vind je een ST-Ericsson NovaThor-chipset met twee Cortex A9-kernen, beide draaiend op een kloksnelheid van 1 GHz. Je vindt er ook 1 GB RAM, triband 3G-connectiviteit (HSDPA tot 14,4 Mbps), dualband Wi-Fi, Bluetooth 4.0 en NFC. De 5-megapixelcamera met led-flitser kan 720p video’s schieten en er zit aan de voorkant nog een extra VGA-camera.

Lees verder na de advertentie.

Wat opslagruimte betreft: er zit standaard 8 GB of 16 GB geheugen in, wat je kunt uitbreiden met microSD-kaartjes. Met een gewicht van 111,5 gram en afmetingen van 121,6 x 63 x 9,9 mm is de mini iets compacter dan z’n grote tegenhanger. Wat specificaties betreft lijkt de Samsung Galaxy S III mini ook meer op de Galaxy S Advance. De prijs en de datum waarop de Galaxy S III mini in de winkel ligt, zijn nog niet bekendgemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S3 Mini
Samsung Galaxy S3 Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu