Samsung Galaxy S III mini officieel onthuld

Redactie
11 oktober 2012, 18:25
1 min leestijd
Galaxy S III Mini

Gisteren lekten nog de specificaties en de foto van de Samsung Galaxy S III mini. Vandaag is het toestel officieel door Samsung onthuld. De Samsung I8190 Galaxy S III mini heeft zoals verwacht een 4-inch scherm, iets kleiner dan het 4,8-inch scherm van de originele S III. Wat wel gelijk is gebleven is het design, dat door de natuur is geïnspireerd. Als je de Galaxy S III mini koopt is hij voorzien van Android 4.1 Jelly Bean met TouchWiz-aanpassingen zoals S Voice en Smart Stay. De naam ‘mini’ doet vermoeden dat je op het gebied van specs een stap terug moet doen, maar dat valt gelukkig erg mee.

De Samsung Galaxy S III mini heeft een 4-inch Super AMOLED-scherm met een WVGA-resolutie. Binnenin vind je een ST-Ericsson NovaThor-chipset met twee Cortex A9-kernen, beide draaiend op een kloksnelheid van 1 GHz. Je vindt er ook 1 GB RAM, triband 3G-connectiviteit (HSDPA tot 14,4 Mbps), dualband Wi-Fi, Bluetooth 4.0 en NFC. De 5-megapixelcamera met led-flitser kan 720p video’s schieten en er zit aan de voorkant nog een extra VGA-camera.

Lees verder na de advertentie.

Wat opslagruimte betreft: er zit standaard 8 GB of 16 GB geheugen in, wat je kunt uitbreiden met microSD-kaartjes. Met een gewicht van 111,5 gram en afmetingen van 121,6 x 63 x 9,9 mm is de mini iets compacter dan z’n grote tegenhanger. Wat specificaties betreft lijkt de Samsung Galaxy S III mini ook meer op de Galaxy S Advance. De prijs en de datum waarop de Galaxy S III mini in de winkel ligt, zijn nog niet bekendgemaakt.

Samsung Galaxy S3 Mini
Samsung Galaxy S3 Mini
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's