Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Galaxy S III Toolkit: handig hulpje voor de beginnende rooter

Redactie
18 juni 2012, 11:45
1 min leestijd
Samsung Galaxy S III Toolkit: handig hulpje voor de beginnende rooter

Op XDA-Developers is een programma uitgebracht waarmee je de Samsung Galaxy S III heel gemakkelijk kunt rooten. Als je een Android-toestel root, kun je andere software draaien en meer uit je smartphone halen. Echter weerhouden de moeilijke en vaak lange handleidingen de meeste Galaxy S III-bezitters van het rooten. Met de Samsung Galaxy S III Toolkit kun je via een gemakkelijk menu al deze ingewikkelde taken uitvoeren.

De toolkit is gemaakt door een bekende en behulpzame ontwikkelaar op XDA, genaamd mskip. Hij heeft eerder ook al de Samsung Galaxy Nexus-toolkit uitgebracht, waar ik mijn Galaxy Nexus toentertijd mee heb geroot. De Samsung Galaxy S III Toolkit installeert automatisch de benodigde drivers (en dat is heel erg fijn) en bevat tientallen verschillende opties, waaronder het unlocken en rooten van je Android-toestel en het installeren van ClockWorkMod Recovery. Laatstgenoemde is nodig om custom roms (het besturingssysteem) en kernels (de bios van Android) te installeren, maar geeft je ook de mogelijkheid om complete back-ups van je smartphone te maken. Mocht er iets verkeerd gaan, kun je altijd een back-up herstellen.

Lees verder na de advertentie.

Als je de Galaxy S III hebt geroot en ClockWorkMod Recovery hebt geïnstalleerd, kun je in dit overzicht custom roms en kernels vinden. Gisteren werd CyanogenMod 9 voor de Galaxy S III uitgebracht, die je via ClockWorkMod Recovery op je toestel kunt installeren. Let er wel op: het rooten van je smartphone is nooit zonder gevaar. AndroidPlanet kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade aan je toestel.

Onderstaande afbeeldingen geven je een indruk van de Samsung Galaxy S III Toolkit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu