De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung Galaxy S krijgt geen update naar Android 4.0

Redactie
23 december 2011, 21:05
1 min leestijd
Samsung Galaxy S krijgt geen update naar Android 4.0
samsung galaxy s

Samsung gaat de Galaxy geen update geven naar Android 4.0. De toestelmaker schrijft in een blogposting dat de Samsung Galaxy S te weinig geheugen heeft voor de firmware en de vele extra’s. Dat is vervelend voor de vele bezitters, want in 2010 was dit nog het topmodel van de fabrikant. De firmware, de TouchWhiz-skin en extra meegeleverde software nemen teveel ruimte in beslag. Ook zou kunnen meespelen dat er teveel versies van het toestel in omloop zijn: er verschenen meer dan 30 varianten, waaronder veel providerversies. Het aanpassen van de update en het afstemmen met alle betrokken partijen is daardoor een ondoenlijke opgave.

Een bijna vergelijkbaar toestel, de Samsung Nexus S, krijgt wel een update terwijl deze technisch nauwelijks verschilt: dezelfde processor en dezelfde hoeveelheid geheugen. Zelfs de schermresolutie is identiek, meldt de website Phone Arena. Dat het updaten van de Nexus S veel eenvoudiger is, zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat er geen aanpassingen zijn gedaan. Bij de Nexus S is sprake van een ‘kale’ versie van Android, zonder skins en extra meegeleverde software.

Lees verder na de advertentie.

Er kan nog een andere reden zitten achter het niet updaten van de Samsung Galaxy S. Als de Android 4.0-update voor de Samsung Galaxy S II beschikbaar komt is zijn voorganger al twee jaar oud. Op hetzelfde moment zullen veel tweejarige abonnementen aflopen. Samsung gokt er wellicht op, dat mensen dan eerder geneigd zijn om een nieuw toestel te kopen. De eerste generatie 7-inch Galaxy Tab zal rond het voorjaar ook al aardig bejaard zijn. Dat apparaat krijgt eveneens geen update. Bezitters van een Samsung Galaxy S II en Samsung Galaxy Note kunnen begin 2012 updaten, zo kon je eerder lezen op Androidplanet. In oktober bevestigde Samsung dit al voor de Samsung Galaxy S II.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S
Samsung Galaxy S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu