De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung overweegt samenvoegen S-serie en Note-telefoons’

Michel van 't Klaphek
17 september 2019, 9:01
2 min leestijd
‘Samsung overweegt samenvoegen S-serie en Note-telefoons’

Samsung denkt eraan om de S-serie en Note-lijn samen te voegen. De nieuwe Galaxy Fold-telefoons zouden dan de plaats van de Note-toestellen innemen.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung wil Galaxy S en Note samenvoegen’

Het gerucht is afkomstig van Evan Blass, een doorgaans goed ingevoerde techjournalist. De insider geeft zelf al wel aan dat je het bericht met een korreltje zout moet nemen, maar het is wel afkomstig van een betrouwbare bron. Vooralsnog gaat het echter om niet meer dan een idee en is er dus niks definitief.

Samsung Galaxy S10 preview

Samsung zou de S-serie en Note-lijn willen samenvoegen omdat de telefoons de laatste jaren teveel naar elkaar toe zijn gegroeid. Het scherm van de Galaxy S10 is met 6,1 inch bijvoorbeeld maar iets kleiner dan het display van de Galaxy Note 10, die een diagonaaldoorsnede van 6,3 inch heeft.

Ook qua specificaties zijn er geen grote afwijkingen meer. Dit terwijl de verschillen ooit aanzienlijk waren. Blass zegt dat het de bedoeling is om de twee series samen te voegen, met behoud van enkele unieke functies. Je kunt hierbij denken aan een Galaxy S-telefoon met S-Pen, het iconische pennetje van de Note-lijn.

‘Galaxy Fold wordt het nieuwe vlaggenschip’

De plek van de Note-serie zou dan moeten worden ingenomen door de Galaxy Fold. Samsungs eerste opvouwbare smartphone heeft te kampen gehad met de nodige (productie)problemen, maar ligt vanaf 18 september eindelijk in de winkels. De unieke klaptelefoon is overigens niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel in Duitsland en Frankrijk.

De bron van Blass speculeert dat de Galaxy Fold-serie in de toekomst de plek is voor Samsungs beste, meest krachtige smartphones. De Galaxy S-lijn zou dan bestaan uit hoogwaardige, luxe telefoons, maar wel met een kleiner prijskaartje. De populaire Galaxy A-serie blijft de plek voor budget- en middenklasse-toestellen.

Voorlopig blijft het echter bij speculeren. Toch is het gerucht niet heel ongeloofwaardig, omdat het inderdaad steeds lastiger is om grote verschillen tussen de S- en Note-serie aan te wijzen, met uitzondering van de S Pen-stylus.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu