‘Samsung Galaxy S10 ruilt irisscanner om voor 3d-sensor’

Erwin Vogelaar
23 juni 2018, 9:55
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 ruilt irisscanner om voor 3d-sensor’

Als alternatief voor de vingerafdrukscanner plaatst Samsung al enkele jaren een irisscanner in zijn smartphones. Een 3d-sensor vervangt deze technologie mogelijk op de Samsung S10.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 3d-sensor vervangt irisscanner

Met de Galaxy S8 introduceerde Samsung de irisscanner om je op een veilige manier te identificeren. Deze scanner verscheen vervolgens ook in de Galaxy Note 8 en Galaxy S9. Volgens een bericht van The Bell ruilt de Galaxy S10 volgend jaar de irisscanner om voor een 3d-sensor, vergelijkbaar met de iPhone X van Apple.

Samsung werkt mogelijk samen met het bedrijf Mantis aan een module die in de S10 wordt geplaatst voor het scannen van je gezicht. Met deze technologie is het scannen van een iris niet meer noodzakelijk.

samsung galaxy s10 irisscanner

Een goede 3d-sensor is een logische stap voor Samsung. Een dergelijke module wordt namelijk niet alleen gebruikt voor het makkelijk ontgrendelen van een smartphone, maar bijvoorbeeld ook voor augmented reality. Samsung heeft net als Apple ar-emoji die je via jouw gezichtsuitdrukkingen bestuurt.

Meer geruchten over de S10

De release van de Galaxy S10 laat nog een tijdje op zich wachten, maar er zijn genoeg andere geruchten over dit toestel. Zo zou dit de eerste keer zijn dat Samsung de vingerafdrukscanner onder het scherm plaatst. Dit gerucht horen we echter voor de release van elk nieuw Samsung-toestel, dus neem het met een flinke korrel zout.

Daarnaast zou Samsung geen speakertje aan de voorkant van het toestel hoeven te plaatsen voor het voeren van telefoongesprekken. Dat komt doordat Samsung experimenteert met ‘bone conducting’. Dat is technologie waarbij je geluid hoort door de vibraties die via het scherm en je jukbeenderen naar je oren leiden. Zo hoor jij alles kraakhelder, maar je omgeving krijgt niets mee.

De grote vraag is nu natuurlijk of die 3d-sensor in een inkeping van het scherm wordt geplaatst, of dat Samsung wegblijft van de ‘notch’. Op de hoogte blijven over dit toestel? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sam Mobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu