De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Duurste Samsung Galaxy S10 krijgt 6 camera’s en groter scherm’

Michel van 't Klaphek
21 november 2018, 8:04
2 min leestijd
‘Duurste Samsung Galaxy S10 krijgt 6 camera’s en groter scherm’

Samsung brengt volgend jaar maar liefst vier Galaxy S10-telefoons uit. De duurste van het stel heeft zes camera’s, een groter scherm en is later te koop dan de overige smartphones.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 met 6 camera’s komt eraan’

Samsung brengt volgend jaar niet drie, maar vier Galaxy S10-smartphones uit. Naast het gewone model, een Lite- en Plus-variant krijgen we namelijk ook een toestel met codenaam ‘Beyond X’. Dit wordt hét vlaggenschip en krijgt dan ook het hoogste prijskaartje.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Sammobile op basis van een bron. De duurste Samsung Galaxy S10 krijgt een 6,7 inch-scherm en kost meer dan 1000 euro. Het Zuid-Koreaanse bedrijf viert in 2019 het tienjarig bestaan van de S-lijn en wil daarom uitpakken.

Daarom krijgt de 6,7-inch Galaxy S10 een paar unieke functies. Ten eerste heeft hij maar liefst zes camera’s: vier aan de achterkant en twee aan de voorkant. Samsung plaatste nooit eerder zoveel sensoren op een smartphone.

Daarnaast kan de meest hoogwaardige S10 andere smartphones opladen, net zoals de Huawei Mate 20 Pro. Dit is handig, want zo kunnen anderen toch wat stroom aftappen, zelfs als ze hun eigen oplader vergeten zijn. Tot slot kan hij ook overweg met 5G. Jammer genoeg hebben wij hier in Nederland niet zoveel aan, omdat het 4G-netwerk de komende jaren nog gebruikt wordt.

Lees ook: 5G in Nederland: de 5 belangrijkste vragen beantwoord

Waarom de duurste Galaxy S10 later uitkomt

Volgens de bron brengt Samsung de 6,7-inch Galaxy S10 later uit dan de andere drie toestellen. Het trio komt rond eind februari uit, terwijl het vlaggenschip pas in de lente verschijnt. Tegen die tijd maken sommige Amerikaanse en Zuid-Koreaanse providers hun 5G-netwerk openbaar en kun je dus razendsnel internetten.

Een specifiek prijskaartje laat de bron in het midden, maar het toestel wordt in ieder geval duurder dan de S10 en S10 Plus. Voor deze toestellen ga je waarschijnlijk tussen de 850 en 1000 euro betalen. Het is overigens nog maar de vraag of Samsung alle modellen ook gaat uitbrengen in Nederland. Ons netwerk is bijvoorbeeld nog niet klaar voor 5G, waardoor een belangrijk pluspunt van de duurste S10 verloren zou gaan.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Bron afbeelding: Ben Geskin (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu