‘Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari, release op 8 maart’

Michel van 't Klaphek
12 december 2018, 20:27
2 min leestijd
‘Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari, release op 8 maart’

Samsung gaat de Galaxy S10 op 20 februari presenteren. Na de onthulling kun je het toestel direct bestellen, waarna hij op 8 maart in de winkels ligt. Samsung brengt voor het eerst in jaren ook weer een compacte versie van het topmodel uit.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 aankondiging op 8 maart 2019’

Dat zegt Gizmodo UK. De website heeft gesproken met een medewerker van een grote Britse retailketen die op de hoogte is van Samsungs plannen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf onthult het S10-trio op 20 februari 2019 op een eigen Unpacked-evenement. Dit is enkele dagen voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, een van de grootste smartphonebeurzen ter wereld.

Direct na de presentatie kun je de Galaxy S10 bestellen. Ruim twee weken later, op 8 maart, vindt de officiële release plaats. Vanaf dan kun je één van de drie modellen in huis halen. Volgens Gizmodo krijgt het topmodel een 6,1 inch-scherm, terwijl de Plus-versie met 6,4 inch een slagje groter is.

Voor de eerste keer in jaren brengt Samsung ook een Lite-versie uit, met een 5,8 inch-display. In tegenstelling tot de twee duurdere toestellen heeft deze compacte smartphone geen scherm met afgeronde hoeken, maar een plat display.

Verwachte prijs en specificaties

Het instapmodel van de S10 kost volgens de bron 799 pond, terwijl je voor de S10 Lite en S10 Plus respectievelijk 669 en 889 pond neerlegt. Omgerekend gaat het trio dus voor zo’n 890, 740 en 1000 euro over de toonbank. Alle drie hebben ze minstens 128GB opslag.

Gratis JBL-speaker Galaxy S9-actie

Voor de S10 Plus met 1 terabyte aan opslagcapaciteit betaal je maar liefst 1399 pond, oftewel ruim 1550 euro. Normaal gesproken worden smartphoneprijzen overigens niet één op één overgezet, waardoor het uiteindelijke prijskaartje nog even op zich laat wachten. Bekijk na de lancering onze prijsvergelijkers voor alle actuele prijzen. We zullen de vergelijker updaten zodra de prijzen bekend zijn gemaakt.

Ook kun je andere smartphones opladen met de accu van je S10, net zoals met de Huawei Mate 20 Pro mogelijk is. Tot slot bevestigt de retailmedewerker dat alle S10-toestellen een ‘Infinity-O’-scherm hebben. Hierbij zit de selfiecamera in het display verwerkt, waardoor je in één van de hoeken een zwart, klein rondje van de lens ziet in plaats van een notch.

Volg het laatste nieuws over Samsung

Bron: Gizmodo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu