De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Accuprobleem ontdekt bij Samsung Galaxy S10: zo los je het op

Thomas Haenen
26 maart 2019, 11:33
2 min leestijd
Accuprobleem ontdekt bij Samsung Galaxy S10: zo los je het op

De Samsung Galaxy S10 accu kampt bij sommige gebruikers met problemen. Is de accu van jouw Galaxy S10 of Galaxy S10 Plus ook veel te snel leeg, dan kun je het gelukkig vrij makkelijk weer oplossen.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met Samsung Galaxy S10 accu ontdekt

Beschik jij sinds kort over een Samsung Galaxy S10, S10 Plus of S10e en valt de accuduur soms flink tegen? Dan ben je niet de enige. Gebruikers op onder andere XDA-Developers en Reddit melden dat de accuduur van de Europese Galaxy S10 een stuk minder goed is dan die van de Amerikaanse variant. Enkele oorzaken zijn mogelijk al ontdekt.

Samsung Galaxy S10 accu problemen

Zo lijkt de proximity sensor in de Galaxy S10 niet goed te functioneren. Deze sensor moet in theorie het scherm automatisch uit zetten als je het toestel naast je oor houdt, en hem aanzetten als je het toestel oppakt. Veel gebruikers melden echter dat de S10 ook in hun broekzak al uit stand-by schiet. Blijkbaar heeft de sensor moeite met het onderscheiden van benen en gezichten.

Wil je voorkomen dat je Galaxy S10 per ongeluk aangaat in je broekzak, dan valt dit probleem gelukkig vrij makkelijk te verhelpen. Daarvoor volg je onderstaande stappen:

  1. Open de instellingen op je Samsung Galaxy S10;
  2. Scroll naar de optie ‘Geavanceerde functies’;
  3. Kies ‘Bewegingen en gebaren’;
  4. Schakel ‘Optillen om te activeren’ en ‘Tik twee keer om te wekken’ uit’.

Bellen via wifi tevens problematisch voor accu

Daarnaast lijkt het toestel problemen te hebben bij het bellen via wifi of 4G. In theorie is die optie energiezuiniger en zorgt het voor betere gesprekskwaliteit. Gebruikers ontdekten echter dat de Exynos 9820-chipset in de Galaxy S10 niet meer terugschakelt in kracht op stand-by nadat je telefoneert. Zelfs terwijl je slaapt blijft de chipset dus nog op volle kracht werken, waardoor er onnodig veel accuduur verloren gaat.

Je kunt deze bug voorkomen door ‘Bellen via Wi-Fi’ uit te zetten in de Quick Settings. Deze optie vind je als je het notificatievenster uitklapt. Wil je de optie toch aan laten staan, dan zul je de Galaxy S10 na ieder telefoongesprek moeten herstarten om onnodig accuverbruik te voorkomen.

Samsung heeft beide bugs nog niet officieel erkend, maar grote groepen gebruikers zeggen er inmiddels last van te hebben. Waarschijnlijk werkt de fabrikant achter de schermen al aan een oplossing, die in een toekomstige update voor alle drie de smartphones wordt uitgerold. Wanneer deze eventuele update verschijnt is nog onbekend.

Lees meer nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu