Samsung is begonnen met de start van het bètaprogramma voor Android 10 en OneUI 2.0. Meedoen in Nederland is echter nog niet mogelijk. Android Planet zet de grootste verbeteringen van de Samsung-software voor je op een rijtje.
Lees verder na de advertentie.
Samsung Galaxy S10 Android 10-bèta gestart
Samsung is begonnen met het One UI Beta Program voor de S10-toestellen. Gebruikers van een Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 of Galaxy S10 Plus kunnen zo Android 10 gebruiken op hun toestel. Wel gaat het daarbij om een zogenaamde bèta van de software. Dit is dus nog geen definitieve software, waardoor bugs en andere foutjes nog aanwezig kunne zijn.
Dat de Android 10-bèta eraan kwam was al eerder bekend. Deelnemen in Nederland is niet mogelijk. Of dat wel gaat gebeuren is ook nog de vraag; voorgaande jaren kon dat namelijk niet. Vanaf afgelopen weekend is het voor Samsung S10-gebruikers in Zuid-Korea mogelijk om mee te doen. Ook is het bekend dat je mee kunt doen als tester in de Verenigde Staten en Duitsland, zo meldt Sammobile.
De grootste veranderingen van OneUI 2.0
Samsung’s eigen schil over Android heet OneUI. Deze laag moet zorgen voor het nog beter en effectiever kunnen gebruiken van je smartphone. De interface is daarvoor aangepast met bijvoorbeeld andere iconen. Ook zijn verschillende eigen apps op de toestellen van Samsung voorgeïnstalleerd.
De focus bij OneUI 2.0 ligt volgens Samsung op verschillende nieuwe features en het design ervan. Zo wordt getracht de gebruikerservaring nog beter en gestroomlijnder te maken. Met deze bèta richt Samsung zich op drie punten.
1. Focus op het meest belangrijke
Veranderingen in de interface bij de OneUI 2.0-laag moeten zorgen voor minder afleiding. Notificaties en meldingen nemen wat minder ruimte in. Zo blijf je beter gefocust op het werk, maar kun je nog steeds blijven genieten van je favoriete content.
Een voorbeeld is de notificatie als iemand belt. Deze melding is aangepast in de testsoftware, waardoor alleen essentiële informatie wordt getoond.
2. Informatie altijd goed zichtbaar
In de testsoftware is er ook gefocust op de visuele ervaring. Zo is er gesleuteld aan de donkere modus. De helderheid van afbeeldingen, tekst en kleuren wordt automatisch aangepast. Een andere voordeel daarvan is dat het accuverbruik wat minder is.
Daarnaast wordt informatie op het Smart Lock-scherm aangepast als dat nodig is. Zo kunnen de kleur en grootte van de klok veranderen als je een andere achtergrond instelt. Dit om ervoor te zorgen dat deze info altijd goed leesbaar is.
3. Digitaal Welzijn beter onder controle
Ook is de Focus-modus geïntroduceerd. Daarmee is het mogelijk om applicaties tijdelijk te pauzeren. Daardoor kun je je optimaal concentreren op bijvoorbeeld werk of studie. Deze optie is onderdeel van Android 10 en werkt in de bèta van Samsung nagenoeg hetzelfde.
Zo bekijk je snel hoe lang je een bepaalde app hebt gebruikt. Ook stel je moeiteloos een timer in, zodat je een app niet te lang gebruikt. Checken hoeveel uur het scherm aan is geweest, doe je ook makkelijk. Ook wijst Samsung op het Device Care-menu, waarmee je nog sneller toegang krijgt tot belangrijke functies.
Tot slot zijn wat individuele functies aangepast, om de gebruiker meer controle te geven. Samsung geeft als voorbeeld het makkelijker kunnen verwijderen van dubbele foto’s.
Het laatste nieuws over Samsung
- Samsung Galaxy A53 krijgt Android 14-update met One UI 6 (30-11)
- ‘Samsung Galaxy Z Fold en Flip 6 krijgen groter scherm aan de buitenkant’ (30-11)
- Deze 5 smartwatches haal je nu voordelig in huis (gesponsord) (29-11)
- Ook Samsung Galaxy S21, Z Flip 5 en Z Fold 5 krijgen Android 14 (29-11)
- Samsung Galaxy Tab A9 (Plus) volgende week in Nederland te koop (28-11)