‘Samsung Galaxy S10 en Galaxy Note 10 krijgen in januari Android 10’

Wouter Nijsen
26 november 2019, 16:56
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 en Galaxy Note 10 krijgen in januari Android 10’

Het lijkt erop dat gebruikers van de Samsung Galaxy S10- en Galaxy Note 10 in januari aan de slag kunnen met Android 10. Dit blijkt uit een roadmap van Samsung, die door de Israëlische tak van het bedrijf is gedeeld in de Samsung Members-app.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 Android 10-update komt in januari’

Android 10 is nu een aantal maanden beschikbaar en naast de Pixel-telefoons is een handjevol toestellen inmiddels bijgewerkt naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Samsung heeft nog geen Android 10-update uitgebracht voor zijn smartphones, maar daar komt spoedig verandering in, zo blijkt uit een roadmap die door Samsung Israël is gedeeld (via Sammobile).

samsung galaxy note 10 plus review

De Galaxy S10 (Plus), Note 10 (Plus) en Note 9 zouden in januari 2020 een Android 10-update krijgen, waarna de Galaxy S9 en S9 Plus in april volgen. In die maand krijgen volgens de roadmap ook de populaire Galaxy A50 en Galaxy A70 een update naar versie 10. Daarna maakt Samsung naar verluidt een update beschikbaar voor andere toestellen uit de Galaxy A-reeks.

Het is echter onduidelijk of de Android 10-update in januari ook voor Nederlandse gebruikers van de Galaxy S10 en Note 10 beschikbaar is. Samsung brengt zijn updates niet altijd op hetzelfde moment in alle landen uit, waardoor het lastig te zeggen is wanneer we de Android 10-update precies kunnen verwachten. De Zuid-Koreaanse fabrikant kwam vorig jaar bijvoorbeeld al tijdens kerst met een Android 9.0 (Pie)-update voor de Galaxy S9.

Nieuw in Android 10

De nieuwe Android-versie voegt een hoop nieuwe functies toe, waaronder een systeembrede donkere modus, meer privacy-opties, verbeterd deelmenu en ondersteuning voor opvouwbare smartphones. Ook wordt de gebarenbediening flink verbeterd. De definitieve versie van 10 bracht Google begin september uit voor alle Pixel-telefoons.

Heb je geen Samsung-smartphone en wil je weten of jouw telefoon een update krijgt? Check dan het grote Android 10 update-overzicht!

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu