‘Samsung Galaxy S10 krijgt betere gezichtsherkenning met Android 10’

Colin Baak
17 oktober 2019, 12:33
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 krijgt betere gezichtsherkenning met Android 10’

Met de Android 10-update voor de Galaxy S10-reeks komt ook de OneUI 2.0-schil naar de toestellen. In de bètasoftware zijn twee interessante nieuwe opties gevonden. Die moeten ervoor zorgen dat de gezichtsherkenning een stukje beter wordt.

Lees verder na de advertentie.

Betere gezichtsherkenning op Samsung Galaxy S10

Samsung is inmiddels begonnen met de uitrol van de Android 10-bètasoftware. Daarmee wordt ook de nieuwe OneUI 2.0-schil geïntroduceerd. Bètasoftware bevat nog bugs, maar ook functies die misschien niet in de uiteindelijke software worden gebruikt.

Nu zijn er twee nieuwe opties ontdekt die gezichtsherkenning op de Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e beter moeten maken. De eerste mogelijkheid is om een alternatieve look toe te voegen. Stel dat je je gezicht hebt ingescand terwijl je net geschoren was.

Samsung OneUI 2.0 - Face recognition

Daarna laat je je baard staan voor enkele weken. Dan heb je dus een heel ander uiterlijk, iets waar je toestel problemen mee kan hebben. Zoiets is ook handig voor brildragers. Zo kun je gegevens opslaan waar je wel of juist geen bril draagt.

Ook is er een tweede interessante verbetering gevonden. Die laat je het toestel alleen ontgrendelen via gezichtsherkenning als je ogen open zijn. In de huidige software is juist een functie te vinden die je gezicht herkent als je ogen dicht zijn.

Definitieve uitrol Android 10 voor Galaxy S10

Of beide mogelijkheden of één ervan gebruikt gaat worden in de definitieve Android 10-software van Samsung, is onbekend. De vraag is ook nog wanneer Samsung Android 10 beschikbaar maakt voor zijn toestellen. De fabrikant neemt doorgaans ruim de tijd en is zeker niet de snelste als het gaat om het uitbrengen van grote Android-updates.

Wil je weten of jouw toestel een Android 10-update krijgt? Check dan het grote Android 10 update-overzicht. In de video hieronder bespreken we de tien belangrijkste vernieuwingen van de update, zodat je precies weet wat je straks kunt verwachten.

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu