De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bixby-knop is op Samsung Galaxy S10 aan andere apps toe te wijzen

Wouter Nijsen
21 februari 2019, 11:46
2 min leestijd
Bixby-knop is op Samsung Galaxy S10 aan andere apps toe te wijzen

Op de nieuwe Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e zit opnieuw een Bixby-knop, maar die kun je (eindelijk) ook voor andere apps en acties gebruiken. Hiermee komt Samsung gebruikers tegemoet, die al sinds de introductie van de Galaxy S8 vragen om meer instelopties voor de knop.

Lees verder na de advertentie.

Bixby-knop van de Galaxy S10

Sinds de Galaxy S8 voegt Samsung een speciale knop toe aan zijn toptoestellen om Bixby te activeren, de digitale assistent van de fabrikant. En tot nu toe was dat nogal een probleem, omdat de knop alleen voor Bixby gebruikt kon worden.

Daarnaast komt het vaak voor dat je per ongeluk op de knop drukte, waarna Bixby in beeld verscheen. Irritant, zeker omdat Bixby (nog) geen Nederlands spreekt en de Google Assistent dit wel doet, en bovendien in veel opzichten slimmer is dan Bixby.

The Verge heeft ontdekt dat de Bixby-knop op de Galaxy S10-telefoons wél in te stellen is voor andere apps en acties. Via de instellingen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de Instagram-, Google- of Spotify-app te openen als je op het knopje drukt. Verder kun je een andere actie toewijzen bij een dubbele tik op de knop. Helaas wordt Bixby Voice nog wel geactiveerd als je het knopje ingedrukt houdt, en is dit ook niet uit te schakelen.

Het is onduidelijk of de opties voor de Bixby-knop ook naar andere Samsung-telefoons komt, zoals de Galaxy S9 en Note 9. Gebruikers zijn nu nog aangewezen op apps van derden om de knop anders in te stellen, maar die werken niet altijd goed.

Preview van de Samsung Galaxy S10

We hebben de Galaxy S10-telefoons al even in onze handen kunnen houden, en in de preview lees je onze eerste bevindingen. Check ook de video hieronder, waarin we je in een paar minuten bijpraten over het nieuwe vlaggenschip.

De Samsung Galaxy S10 maakt een uitstekende eerste indruk. Alle pluspunten van voorgaande jaren zijn aanwezig. Niet alleen de grote zoals een prachtig scherm en een strak design, maar ook zaken als de koptelefoonaansluiting en ruimte voor een geheugenkaart die door veel concurrenten geschrapt zijn. En omdat de Galaxy S9 al zo’n sterk toestel was, zet Samsung een hele goede basis neer.

Bovendien pakken de verbeteringen op het eerste gezicht goed uit. De telefoto- en groothoeklens zijn hele goede toevoegingen, en het cameragat is een fijn alternatief voor de notch. De Samsung Galaxy S10 is een ontzettend complete smartphone, voorzien van alle essentiële features plus een heleboel leuke extra’s.

→ Lees de volledige Samsung Galaxy S10 preview

Meer over Samsung

Bron: The Verge
Bron afbeelding: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu