De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Samsung komt met verbeterde nachtmodus voor Galaxy S10’

Thomas Haenen
21 december 2018, 9:37
2 min leestijd
‘Samsung komt met verbeterde nachtmodus voor Galaxy S10’

Het lijkt er steeds meer op dat Samsung grote plannen heeft voor de Galaxy S10. Verwijzingen naar een nieuwe ‘Bright Night’-mode zijn opgedoken in de camera-app van oudere toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 Bright Night-feature ontdekt

XDA Developers ontdekte verwijzingen naar een nieuwe nachtmodus in Samsungs Android Pie-bèta. In de broncode wordt gesproken over een ‘Bright Night’-modus die voor verbeterde foto’s zorgt in situaties met weinig licht. Waarschijnlijk introduceert Samsung de feature begin volgend jaar op zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 Bright Night

De broncode omschrijft de feature ook. “Maak deze foto helderder met Bright Night. Maak heldere foto’s in de donkerste omstandigheden. Maak meerdere foto’s en combineer ze om heldere, scherpere foto’s te krijgen in situaties met weinig licht, zonder flitser. Schiet heldere foto’s in de donkerste omstandigheden.”

De Samsung Galaxy S10 beschikt volgens de laatste geruchten over minstens drie camera’s achterop. Mogelijk is één van die lenzen geoptimaliseerd om betere foto’s te schieten in donkere situaties.

Zo werkt een slimme nachtmodus

Vrijwel alle grote rivalen hebben in het afgelopen jaar hun eigen nachtmodus geïntroduceerd. Huawei introduceerde Night Mode, de OnePlus 6T kwam met Nightscape en op de Google Pixel 3 vind je Night Sight (of Nachtzicht). Doorgaans hebben camera’s in deze nachtmodus een langere sluitertijd, waardoor ze meer licht opvangen tijdens het fotograferen. Daardoor krijg je normaal blurry foto’s, maar er wordt vervolgens software ingezet om de scherpte en kleuren te corrigeren. Het eindresultaat is een heldere nachtfoto met de scherpte van een dagfoto.

Eind februari 2019 wordt de Samsung Galaxy S10 waarschijnlijk onthuld. Volgens bronnen ligt het toestel vervolgens al vanaf begin maart in de winkels. Samsung zou dit jaar ook aan een Galaxy S10 Lite en S10 Plus werken. Ook die worden waarschijnlijk uitgerust met de Bright Night-modus.

Lees meer nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu