De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze nieuwe Samsung-chip zit straks in de Galaxy S10 – dit kun je ermee

Thomas Haenen
14 november 2018, 10:34
2 min leestijd
Deze nieuwe Samsung-chip zit straks in de Galaxy S10 – dit kun je ermee

Samsung heeft een nieuwe chipset ontwikkeld die vanaf begin volgend jaar zeer waarschijnlijk in de Galaxy S10 zit. De Exynos 9820-chip belooft onder andere verbeteringen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10-chip onthuld

Massaproductie van deze nieuwe Exynos 9820-chip begint eind dit jaar, zo heeft Samsung bevestigd. Hoewel de Galaxy S10 nergens wordt genoemd in de aankondiging van de nieuwe chip, is het zeer waarschijnlijk dat het de eerste Exynos 9820-smartphone wordt. Eerdere Galaxy S-toestellen hadden ook steeds de primeur.

Grootste nieuwe feature is de toevoeging van een neural processing unit, of NPU. Met zo’n chip kunnen verschillende toepassingen voor kunstmatige intelligentie op het apparaat zelf verwerkt worden. Een NPU kan bijvoorbeeld razendsnelle beeldherkenning toepassen terwijl je fotografeert.

Samsung Galaxy S10-chip

Zo’n chip zit al een aantal jaren in de smartphones van Huawei. Detecteert de Mate 20 Pro bijvoorbeeld dat een landschap of hond in beeld is, dan worden de camera-instellingen daar automatisch op aangepast. Samsung zegt soortgelijke beeldherkenning toe te passen, maar verwacht de NPU ook voor virtual- en augmented reality-apps te gebruiken.

De Samsung Galaxy S10 wordt naar verwachting eind februari officieel onthuld, op het Mobile World Congress in Barcelona. Andere details over de nieuwe smartphone zijn nog onbekend.

Exynos 9820-chip: sneller, energiezuiniger

De Exynos 9820 wordt uitgerust met de nieuwste modem van Samsung, die ondersteuning biedt voor een maximale downloadsnelheid van 2 Gbps en uploadsnelheid van 316 Mbps. Daar merken we in Nederland voorlopig waarschijnlijk weinig van. Providers hier bieden een maximale 4G-snelheid van 300 Mbps.

Daarnaast belooft Samsung verschillende snelheids- en accuverbeteringen. De Exynos 9820 is tot 20 procent sneller bij de meeste apps, en belooft tot wel 40 procent betere performance voor games en grafisch intensieve apps. Tegelijkertijd wordt het accuverbruik met maximaal 40 procent teruggedrongen.

Samsung behoort samen met Apple en Huawei tot een zeer select groepje fabrikanten dat zijn eigen chips ontwikkelt en produceert. Deze bedrijven hebben dus zowel de hardware als software in eigen handen. Dat heeft als voordeel dat ze hardware kunnen bouwen die naadloos aansluit op nieuwe softwarefeatures. In theorie kan het zorgen voor betere accuduur en soepelere apps. Vrijwel alle andere grote fabrikanten, waaronder OnePlus, Google en Sony, gebruiken chips van Qualcomm.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu