De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foto: Samsung Galaxy S10 heeft ingebouwde wallet-app voor cryptocurrency

Thomas Haenen
24 januari 2019, 9:57
2 min leestijd
Foto: Samsung Galaxy S10 heeft ingebouwde wallet-app voor cryptocurrency

Cryptofanaten kunnen straks bitcoin, ethereum en andere cryptocurrencies bewaren op hun Samsung Galaxy S10. Uitgelekte foto’s tonen de ingebouwde wallet-app van het toestel.

Samsung Galaxy S10 cryptowallet-app ontdekt

Eind vorig jaar doken er al geruchten op dat Samsung plannen heeft op het gebied van cryptovaluta. Even leek het er op dat Samsung een blockchain-smartphone uit zou brengen, net als de HTC Exodus 1. Nu blijkt echter dat het bedrijf een cryptowallet-app toevoegt aan zijn aankomende toptoestel, de Samsung Galaxy S10.

Het toestel heeft een ingebouwde ‘Samsung Blockchain KeyStore’, zo blijkt uit foto’s die telecominsider Ben Geskin deelde op Twitter. De app belooft een veilige plek te zijn om je cryptovaluta in te bewaren. Eén van de screenshots suggereert dat alleen ethereum wordt ondersteund, maar mogelijk gaat het om een vroege versie van de app. Het lijkt aannemelijk dat Samsung straks ook andere populaire munten ondersteunt, zoals bitcoin en litecoin.

Hoe de cryptowallet precies werkt is nog onduidelijk. Waarschijnlijk heeft het toestel een ingebouwde, afgeschermde chip waar niet op ingebroken kan worden. Daarmee biedt de Galaxy S10 betere bescherming dan losstaande crypto-apps die je in de Play Store download.

→ Lees ook: de zes beste bitcoin-apps voor Android

Dubbele selfiecamera op Galaxy S10 Plus

AllAboutSamsung deelde ook enkele foto’s van de Galaxy S10 en S10 Plus, waarop zowel de voor- als achterkant duidelijk te zien zijn. Opvallend is dat de S10 Plus een dubbele selfiecamera lijkt te hebben, terwijl de gewone S10 slechts een enkele lens heeft. Achterop zit op beide toestellen wel een hele rits camera’s.

Over iets minder dan een maand worden de nieuwe smartphones onthuld. Dan vindt in San Francisco namelijk de volgende editie van Samsung Unpacked plaats. Naast de Samsung Galaxy S10 heeft de fabrikant ook nog een grotere Galaxy S10 Plus en goedkopere Galaxy S10E in ontwikkeling. Ook de opvouwbare Galaxy F wordt op het evenement getoond.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu