‘Samsung Galaxy S10 heeft geen nieuw design, wel 3D-camera’

Thomas Haenen
17 april 2018, 16:15
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 heeft geen nieuw design, wel 3D-camera’

De Samsung S10 krijgt mogelijk hetzelfde design als zijn voorgangers, met wederom een randloos beeld dat doorloopt in de zijkanten. Bronnen claimen de eerste informatie over Samsungs volgende vlaggenschip te hebben bemachtigd.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 design onaangepast’

Samsung kiest in 2019 voor het derde jaar op rij voor een ‘infinity display’ in zijn vlaggenschip, zo claimt The Bell. De Koreaanse site zegt van verschillende bronnen te hebben vernomen dat het bedrijf geen groot redesign heeft gepland voor de Galaxy S10. De smartphone krijgt zelfs hetzelfde 5,8 inch-schermformaat als de Galaxy S9, terwijl de Galaxy S10 Plus straks mogelijk een iets groter scherm van 6,3 inch heeft. De S9 Plus moet het met 6,2 inch doen.

Toch betekent dat niet dat er helemaal niets verandert. Zo claimt de bron dat de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 in het scherm wordt verwerkt, in plaats van dat deze achterop zit. Het bedrijf zou echter al jaren aan die technologie werken: al sinds de Galaxy S8 horen we geruchten dat Samsung de scanner onder het display stopt. Huawei heeft Samsung inmiddels afgetroefd: een peperdure Porsche Design-versie van de Mate 10 Pro heeft de scanner in het scherm.

Daarnaast krijgt de smartphone volgens de bron een 3D-dieptecamera. Die diepteherkenning maakt onder andere geavanceerde gezichtsherkenningtechnologie mogelijk, zoals Face ID op de iPhone X. Met een camera die diepte meet, kan sneller en preciezer een scan van je gezicht worden gemaakt. Ook kan het bijvoorbeeld assisteren in het maken van 360-graden-foto’s en -videos.

‘Geen flexibel scherm’

Een Samsung-topman liet onlangs weten dat het bedrijf nog voor het einde van 2018 een smartphone met flexibel scherm uitbrengt. Volgens de bron wordt die technologie echter niet ingezet voor de Galaxy S10. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat flexibele schermen nog vrij lastig om te produceren zijn. Van de Galaxy S-reeks worden tientallen miljoen toestellen verkocht, en de technologie is mogelijk nog niet klaar om op die schaal te produceren.

De kans is groot dat Samsung dit jaar een slechts beperkt verkrijgbare, prijzige flexibele smartphone uitbrengt. Zo’n ‘Galaxy X’ wordt dan voor een flinke meerprijs verkocht, en biedt een eerste blik op de nieuwe technologie. Pas in 2020 of later, als Samsung de productie beter onder de knie heeft, kan deze uitgerold worden naar ‘gewone’ vlaggenschepen.

Het is lastig te zeggen hoe betrouwbaar de informatie is. Hoewel de Koreaanse bron het vaker bij het juiste eind had bij eerdere Samsung-smartphones, duurt het nog bijna een jaar voor de Galaxy S10 het levenslicht ziet. De Galaxy S9 ligt sinds maart in Nederland in de winkels, dus een opvolger laat nog tot begin 2019 op zich wachten. In de tussentijd kan er nog veel veranderen aan de plannen van Samsung.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Bell
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu