De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung Galaxy S10-design gelekt: zo ziet het vlaggenschip eruit’

Wouter Nijsen
10 december 2018, 9:31
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10-design gelekt: zo ziet het vlaggenschip eruit’

Er verschenen al beelden van de Galaxy S10, nu is een officiële render opgedoken die het design van de smartphone laat zien. Zo zien we onder meer een groot scherm met extreem dunne randen en een gaatje voor de frontcamera.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10-design

samsung galaxy s10 design

De render is gepubliceerd door Forbes en laat de Samsung S10 in een hoesje zien. Vooral opvallend is het grote scherm, dat veel dunnere randen heeft dan bij de Galaxy S8 en Galaxy S9 en bijna volledig voorkantvullend is. Aan de onderkant zit nog een kleine rand, terwijl de frontcamera is verwerkt in een ‘gaatje’ in de rechter bovenhoek.

Aan de achterkant zien we een driedubbele camera, waarbij het waarschijnlijk gaat om een reguliere lens, eentje om optische zoom mogelijk te maken en een camera met een extra wijde lens. De vingerafdrukscanner ontbreekt hier, aangezien deze naar verluidt in het scherm verwerkt zit. Dit kennen we van bijvoorbeeld de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro, al werkt de scanner op de S10 waarschijnlijk anders.

3D Sonic Sensor en specificaties

Het gaat om een 3D Sonic Sensor, die op basis van geluidsgolven een scan van je vinger maakt. Daardoor werkt de scanner ook als je vinger nat is of schuin op het scherm zit. De vingerafdrukscanner moet vooral een stukje sneller en accurater werken dan de optische scanners die nu vooral worden gebruikt.

Ook de meeste specificaties van de Galaxy S10 zijn bekend. Het toestel heeft een 6,1 inch-scherm, terwijl de S10 Plus over een 6,4 inch-display beschikt. Onder de motorkap zit hoogstwaarschijnlijk de Exynos 9820-chip, met 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte. De S10 draait uit de doos op Android 9.0 (Pie) met Samsungs nieuwe OneUI-interface.

Naar verwachting presenteert Samsung zijn nieuwe vlaggenschepen in februari, tijdens het Mobile World Congress 2019 (25 – 28 februari). De release volgt dan mogelijk een maand later. Tip: volg het laatste nieuws over de Galaxy S10 (Plus) door de Android Planet-app te downloaden.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu