Samsung Galaxy S10 beschikt als eerste direct over Digitaal Welzijn

Michel van 't Klaphek
22 februari 2019, 8:40
2 min leestijd
Samsung Galaxy S10 beschikt als eerste direct over Digitaal Welzijn

De Samsung Galaxy S10 wordt het eerste toestel dat niet van Google is waarbij Digitaal Welzijn vooraf geïnstalleerd is. Hierdoor is het makkelijker om smartphoneverslaving tegen te gaan. Het S10-trio ligt vanaf 8 maart in de winkels.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 heeft standaard Digitaal Welzijn

De driedubbele camera achterop is niet de enige primeur van de Galaxy S10. Het vlaggenschip is namelijk ook het eerste toestel dat uit de doos beschikt over Digitaal Welzijn, Googles app om je bewuster met je smartphone om te laten gaan.

Tot nog toe konden alleen Pixel-eigenaren, enkele Nokia-gebruikers en mensen met een Android One-toestel dat op Android 9.0 (Pie) draait met deze app aan de gang. Het feit werd opgemerkt door XDA-Developers tijdens een hands-on van de Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 Digitaal Welzijn

Digitaal Welzijn wordt standaard meegeleverd: je hoeft de app dus niet los uit de Play Store te downloaden. Hierdoor kunnen kersverse bezitters van de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus direct aan de slag met timers instellen, meldingen dempen en ‘Bijna Bedtijd’ gebruiken. Hierbij kleurt het scherm automatisch grijs wanneer het tijd is om te gaan slapen. Het is nog niet duidelijk of de Galaxy S10e, het instapmodel, ook met Digitaal Welzijn is uitgerust.

Over de Samsung Galaxy S10

Het is opvallend dat Samsung kiest voor software van Google, en niet een eigen programma heeft ontwikkeld. In het verleden heeft de Koreaanse fabrikant namelijk meermaals geprobeerd het wiel opnieuw uit te vinden.

Digitaal Welzijn werd tegelijk met Android Pie gepresenteerd. Alhoewel het om een nieuwe app gaat, is het eigenlijk een verzameling aan apps en functies die al beschikbaar waren, met wat uitbreidingen hier en daar.

Samsung brengt dit jaar drie S10-toestellen uit: de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. De toestellen zijn vanaf nu te pre-orderen, waarna ze vanaf 8 maart in de winkels liggen. Wanneer je nu een toestel bestelt krijg je er een gratis setje Galaxy Buds bij. Deze draadloze oordopjes worden normaal gesproken voor 149 euro los verkocht.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy S10 pre-order met gratis Galaxy Buds. Twijfel je nog? Check dan onze previewvideo.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: XDA-Developers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu