3 dingen die je moet weten over de nieuwste Samsung Galaxy S10-lekken

Rens Blom
7 februari 2019, 10:46
3 min leestijd
3 dingen die je moet weten over de nieuwste Samsung Galaxy S10-lekken

In aanloop naar de onthulling van de Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e lekken er steeds meer details. Nu zijn er ook meer foto’s van de Galaxy S10 gelekt. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

1. Samsung Galaxy S10-foto’s gelekt

Hoewel er al vaker plaatjes zijn verschenen van de S10, S10 Plus en S10e, geven onderstaande beelden een goede indruk van het uiterlijk van de S10 en S10 Plus. De foto’s komen van het Twitter-account van SaudiAndroid, maar de tweet is om onbekende reden verwijderd. We weten dat het om de S10 en S10 Plus gaat, omdat deze smartphones een dubbele frontcamera in het scherm hebben. De goedkopere S10e, waar onlangs veel foto’s van lekten, heeft een gaatje voor één camera en een vingerafdrukscanner aan de zijkant.

De S10 en S10 Plus beschikken over een vingerafdrukscanner onder het display. Op de nieuwe foto’s zie je geen scanner, maar wel een vinger-icoontje onderin het scherm. Leg je je vinger op dat icoontje dan ontgrendelt de smartphone. Uit de plaatjes van SaudiAndroid valt ook op te maken dat de witte S10 (Plus)-uitvoering een reflecterende achterkant heeft.

2. Er komen draadloze Galaxy Buds-oordopjes

Samsung werkt niet alleen aan drie S10-telefoons, maar komt binnenkort ook met een nieuwe setje draadloze oordopjes. De fabrikant verkoopt al jaren draadloze Galaxy Icon-dopjes, die vooral bedoeld zijn voor sportief gebruik. De nieuwste uitvoering moet een groter publiek aanspreken. Volgens WinFuture, dat de afgelopen weken veel informatie over de S10-serie heeft verspreid, komen de nieuwe Galaxy Buds beschikbaar voor 149 euro.

Onderstaande afbeelding zou de oordopjes tonen in combinatie met de Galaxy S10 Plus. Een eerder gerucht claimt dat de Galaxy Buds draadloos opladen wanneer je ze op de achterkant van de S10 Plus legt. Het plaatje lijkt dat te bevestigen: als je goed kijkt, zie je een groen lampje branden op het doosje van de oordopjes. Het is nog onduidelijk of de goedkopere S10 en S10e deze oplaadfeature ook ondersteunen.

Overigens is Samsung niet de eerste fabrikant die deze feature bedenkt. Huawei introduceerde in oktober de FreeBuds 2 die draadloos opladen als je ze op de achterkant van de Mate 20 Pro legt.

3. De S10 (Plus) verschijnt in twee zwarte versies

Vorige week werd al duidelijk dat de Galaxy S10-serie in verschillende kleuren verschijnt. De goedkopere S10e komt in het geel, zwart, wit, groen en later ook in het blauw. De S10 en S10 Plus worden in het zwart, wit, groen en later ook in het blauw uitgebracht. Nieuwe informatie van WinFuture hint dat de S10 Plus – als enige model – in twee verschillende tinten zwart uitkomt. Onderstaande afbeelding toont de varianten naast elkaar.

Het zou gaan om Prism Black en Ceramic Black. De eerste is de reguliere S10 Plus-kleur en zou een glimmend effect hebben. De Ceramic-versie heeft naar verluidt een achterkant van keramiek, dat steviger en luxer is en niet reflecteert. Volgens de geruchten krijgt de keramische uitvoering de beste hardware: 12GB werkgeheugen en maximaal 1TB (1000GB) opslaggeheugen.

Samsung presenteert de drie S10-smartphones en de Galaxy Buds op 20 februari. Op dit evenement wordt ook de opvouwbare Galaxy F-telefoon verwacht, en misschien ook wel een nieuwe smartwatch. Je zou de Galaxy S1o-serie al een paar uur na onthulling kunnen pre-orderen.

Welke uitvoering van de Galaxy S10 spreekt jou het meeste aan? De S10, S10 Plus of S10e? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Bronnen afbeeldingen: Winfuture, Winfuture, SaudiAndroid, SaudiAndroid, SaudiAndroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu