‘Samsung presenteert Galaxy S10 waarschijnlijk in februari’

Wouter Nijsen
19 november 2018, 14:12
2 min leestijd
‘Samsung presenteert Galaxy S10 waarschijnlijk in februari’

De verwachting is dat Samsung in februari de Galaxy S10 presenteert en de smartphone een maand later in de winkels legt. Ook de opvouwbare smartphone van het bedrijf, die onlangs werd getoond, zou rond tijd die verkrijgbaar moeten zijn.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 in februari’

Dat schrijft The Korea Herald, een doorgaans betrouwbare bron die vaker nieuws over onaangekondigde Samsung-toestellen heeft. De website schrijft dat Samsung vol op de Galaxy S10 en opvouwbare telefoon gaat inzetten, omdat de smartphonedivisie van de Zuid-Koreaanse fabrikant het lastig heeft. Topman DJ Koh zou zich in een intern bericht hebben verontschuldigd voor de positie waar de smartphonedivisie nu in zit. Met de Galaxy S10 en opvouwbare smartphone zou hij het tij willen keren.

The Korea Herald schrijft verder dat de Galaxy S10 naar verwachting in februari worden onthuld, en vervolgens in maart wordt uitgebracht. Dit komt overeen met dit jaar: de Galaxy S9 en S9 Plus werden tijdens het Mobile World Congress (25 februari 2018) uit de doeken gedaan. Een aantal weken later, op 16 maart, verschenen de toestellen wereldwijd. Mogelijk kiest Samsung er dus voor om het MWC 2019 (25 – 28 februari) aan te grijpen om zijn nieuwe vlaggenschepen te onthullen.

Wat we weten over de Galaxy S10

Volgens de laatste geruchten krijgt de Samsung Galaxy S10 een vernieuwd design en scherm met veel dunnere randen. De selfiecamera zou in een zwart ‘gaatje’ worden verwerkt (zie de foto hierboven), waardoor er hele dunne schermranden overblijven. Samsung gaf onlangs tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie al een voorproefje van deze ‘Infinity-O’-schermen.

Het bedrijf zou ervoor kiezen zijn toptoestel te voorzien van een vingerafdrukscanner onder het scherm, wat we kennen we van de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro. Verder spreken bronnen over drie camera’s aan de achterkant, Android 9.0 (Pie) met de nieuwe One UI-software en een nieuwe chip voor kunstmatige intelligentie. De koptelefoonaansluiting zou voor het eerst worden weggelaten.

Volg het laatste nieuws over de Galaxy S10 door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de Android Planet-app.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: Ben Geskin (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu