Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo ziet de Samsung Galaxy S10 Lite er mogelijk uit

Michel van 't Klaphek
11 december 2018, 20:18
2 min leestijd
Zo ziet de Samsung Galaxy S10 Lite er mogelijk uit

Samsung brengt volgend jaar een goedkope versie van de Galaxy S10 uit. Dit toestel heeft in tegenstelling tot het topmodel en S10 Plus geen randloos scherm, maar een plat display met daarin de selfiecamera.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 Lite-design gelekt’

Dat claimt Ice Universe. Deze smartphonelekker heeft afbeeldingen online gezet waarop het design van de goedkoopste S10 te zien is. Volgens de telecominsider heeft de Galaxy S10 Lite, zoals hij het toestel noemt, een randloos maar ongebogen scherm. Hierdoor is het display plat, in tegenstelling tot bij de reguliere Galaxy S10 en S10 Plus.

Samsung Galaxy S10 Lite design gelekt

De Galaxy S10 Lite, die ook S10 Mini zou kunnen heten, krijgt volgens de smartphonelekker een opmerkelijk scherm. De voorste camera zit namelijk in het display verwerkt, waardoor je in één van de hoeken een zwart, klein rondje van de cameralens ziet. Samsung noemt dit het ‘Infinity-O’-scherm.

Verder heeft het toestel een vingerafdrukscanner aan de zijkant. Deze is verwerkt in de powerknop, net zoals bij de onlangs verschenen Galaxy A7 (2018). Volgens de smartphonelekker heeft de S10 Lite ook een dubbele camera aan de achterkant. Over resoluties en functies is nog niets bekend.

Dit weten we al over de Galaxy S10 Lite

Op basis van eerdere geruchten verwachten we dat de goedkoopste Galaxy S10-variant ongeveer dezelfde hardware als het topmodel krijgt. Dit komt waarschijnlijk neer op een Snapdragon 855-chip, 4GB RAM en 64GB opslag.

Volgens Benjamin Geskin, een andere telecominsider, gaat de Galaxy S10 Lite zo’n 600 tot 700 euro kosten. Het gewone topmodel en de Plus-versie gaan waarschijnlijk voor 900 en 1000 euro over de toonbank. Als Samsung de Galaxy S10 Lite daadwerkelijk uitbrengt, zou het de eerste kleinere telefoon van een vlaggenschip sinds 2014 zijn. Toen bracht het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy S5 Mini op de markt.

Blijf op de hoogte van de Galaxy S10 Lite door de Android Planet-app te downloaden of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Ice Universe
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu