Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung werkt aan Galaxy S10 Mini, specificaties uitgelekt’

Thomas Haenen
13 november 2018, 9:32
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan Galaxy S10 Mini, specificaties uitgelekt’

Samsung is van plan een goedkopere versie van de Galaxy S10 uit te brengen, zo claimt een telecominsider. Deze heeft krachtige hardware, maar een net wat minder opvallend design.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 Mini specificaties uitgelekt’

Deze Samsung Galaxy S10 Lite of S10 Mini krijgt een randloos, maar ongebogen scherm volgens Ben Geskin. De telecominsider deelde enkele specificaties van het onaangekondigde toestel. Hij heeft in het verleden vaker als eerste nieuwe details over een smartphone naar buiten gebracht. Volgens hem wordt het één van de eerste smartphones met Samsungs nieuwe ‘Infinity-O’-scherm.

Het bedrijf presenteerde onlangs drie nieuwe ontwerpen voor randloze schermen, met verschillende plekken voor de camera. Naast twee varianten met een traditionele notch, toonde het bedrijf ook een variant waarbij de camera in het scherm zelf zit. In één van de hoeken bovenaan het beeld zit dan een klein zwart rondje voor de selfielens. Dat noemt Samsung een ‘Infinity-O’-scherm.

Samsung Galaxy S10 Mini specificaties

Geskin claimt dat de goedkope Galaxy S10-variant vrijwel dezelfde hardware krijgt als een gewoon topmodel. Het toestel wordt uitgerust met de nieuwste chipset van Qualcomm, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte en een dubbele camera achterop. De vingerafdrukscanner wordt verwerkt in de powerknop op de zijkant, net als op de onlangs verschenen Galaxy A7 (2018).

Het toestel wordt goedkoper, maar niet goedkoop: volgens Geskin kost het toestel zo’n 600 tot 700 euro. Voor budgetsmartphones heeft Samsung immers al de Galaxy J-reeks. Wel bespaar je enkele honderden euro’s op het topmodel. De gewone Samsung S10 kost waarschijnlijk ietsje meer dan zijn voorganger, zo tussen de 800 en 900 euro.

Onthulling in februari

De normale variant krijgt daarentegen wel een gebogen scherm, dat net als op de Galaxy S9 gedeeltelijk doorloopt in de zijkant. De nieuwe reeks wordt naar verwachting eind februari officieel onthuld, op het Mobile World Congress in Barcelona. Andere details over de nieuwe smartphone zijn nog onbekend.

Samsung bracht in 2014 voor het laatst een goedkope versie van zijn vlaggenschip uit, met de Galaxy S5 Mini. Sindsdien is er om onbekende redenen geen nieuw toestel in de Mini-reeks meer verschenen. Grote concurrentie Huawei heeft sindsdien echter veel succes met zijn Lite-toestellen. Smartphones als de Huawei P10 Lite en P20 Lite zijn haast net zo succesvol als de duurdere topmodellen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu