Samsung Galaxy S10 krijgt nachtmodus met nieuwste update

Wouter Nijsen
19 april 2019, 10:29
2 min leestijd
Samsung Galaxy S10 krijgt nachtmodus met nieuwste update

Een update voor de Samsung Galaxy S10 introduceert een nachtmodus voor de camera. Het gaat helaas niet om een compleet nieuwe feature, maar een bestaande functie die je voortaan handmatig kunt selecteren. Dit is hoe het werkt.

Nachtmodus voor de Galaxy S10

samsung galaxy s10 nachtmodus

De nieuwste update voor de Samsung Galaxy S10 is op het moment van schrijven alleen beschikbaar in Zwitserland, maar moet spoedig ook naar andere landen – waaronder Nederland – komen. Belangrijk om te weten is dat het niet om een compleet nieuwe feature gaat. De Galaxy S10-serie had namelijk als een nachtfunctie in de camera-app genaamd ‘Bright Night’. Die feature werd automatisch ingeschakeld bij donkere situaties, maar kon je niet handmatig selecteren.

Met de update komt daar verandering in. Zoals je op de screenshot hiernaast ziet, verschijnt in de camera-app een nieuw ‘tabblad’ om de nachtmodus te gebruiken. Wil je foto’s maken in deze stand, dan moet je de Galaxy S10 een paar seconden stil houden zodat de camera genoeg licht kan verzamelen. Diverse andere high-end smartphones hebben een vergelijkbare functie, zoals de Google Pixel 3, Huawei P30 en P30 Pro.

Samsung heeft helaas geen verbeteringen doorgevoerd aan de nachtmodus, waardoor de fotokwaliteit niet wordt verbeterd. En dat is jammer, want de software van Samsung is niet zo goed als die van Google en Huawei. Wel is het zo dat Samsung met toekomstige software-updates wel verbeteringen kan doorvoeren, al heeft de fabrikant hier niets over gezegd.

Meer over de Samsung Galaxy S10

In onze Samsung Galaxy S10 review lees je meer over de camera van het toestel. Opvallend is dat de Galaxy S10 in korte tijd flink in prijs is gezakt. Op dit moment betaal je zo’n 750 euro voor de telefoon, terwijl begin maart werd uitgebracht met een adviesprijs van 899 euro.

Volg het nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu