Update verbetert nachtmodus van de Samsung Galaxy S10 op 2 manieren

Michel van 't Klaphek
24 mei 2019, 10:06
2 min leestijd
Update verbetert nachtmodus van de Samsung Galaxy S10 op 2 manieren

De nachtmodus van de Samsung Galaxy S10 wordt verbeterd. Niet alleen zijn foto’s helderder en scherper, ook kun je voortaan meer met de groothoeklens van je camera doen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 nachtmodus verbeteringen

Afgelopen april kreeg de Samsung Galaxy S10 een nachtmodus voor de camera. Deze functie werkte niet bij iedereen goed, maar dat wil het bedrijf met deze update fixen. De update is nu al beschikbaar in Zwitserland, maar komt spoedig ook naar andere landen, waaronder Nederland.

beste smartphone-camera poll

Ten eerste werkt de nachtmodus voortaan ook met de groothoeklens (16 megapixel), en niet alleen met de primaire sensor (12 megapixel). Hierdoor is het makkelijker om grote groepen of gebouwen op de foto te krijgen. Ook zijn foto’s scherper en bevatten ze meer detail.

Verder blijft ook de sluiter langer open. Hierdoor kan de lens meer licht opnemen, waardoor de uiteindelijke foto lichter wordt. Let wel op in situaties met weinig licht. Dankzij de langere sluitertijd heb je namelijk sneller last van beeldruis, waardoor de uiteindelijke foto ietwat ‘korrelig’ oogt. Bij voldoende licht is het juist makkelijker om een scherpe foto vol details uit je camera te toveren.

Live Focus

Ten tweede kun je Live Focus-foto’s voortaan maken met de groothoeklens of telelens van je Galaxy S10 of Galaxy S10 Plus. Het grote voordeel hiervan is dat je kunt inzoomen tijdens het maken van bokeh-foto’s – waarbij de achtergrond wazig wordt en het onderwerp juist scherp – zonder zelf te hoeven bewegen.

Deze functie werkt overigens niet op de Galaxy S10e, omdat deze geen telelens heeft. Voorheen moest je voor zo’n portretfoto altijd ongeveer anderhalve meter van het onderwerp staan, maar na het downloaden van de update kan deze afstand groter zijn.

Meer over de Samsung Galaxy S10

Meer weten over de camera’s van het vlaggenschip? Lees dan onze uitgebreide Samsung Galaxy S10 review. Wanneer dit toestel te groot is kun je een kijkje nemen bij de Samsung Galaxy S10e. Deze is net zo krachtig, maar wel een stuk kleiner en goedkoper. Lees verder over dit toestel in onze Samsung Galaxy S10e review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu