‘Gelekte foto toont Samsung Galaxy S10 Plus, sneller opladen ontbreekt’

Wouter Nijsen
17 januari 2019, 10:45
3 min leestijd
‘Gelekte foto toont Samsung Galaxy S10 Plus, sneller opladen ontbreekt’

De Galaxy S10 wordt een vernieuwend vlaggenschip dat allerlei verbeteringen gaat introduceren, maar Samsung lijkt één ding over te slaan: de oplaadsnelheid. Ook is er een foto gelekt waarop de vermeende Galaxy S10 Plus te zien is.

Lees verder na de advertentie.

‘Afbeelding van de Galaxy S10 Plus verschenen’

Op Reddit is een afbeelding verschenen van wat de Samsung Galaxy S10 Plus lijkt te zijn. De foto is nogal onscherp, maar een aantal kenmerken van de smartphone zijn toch zichtbaar. Zo zien we bijvoorbeeld het voorkantvullende scherm met rechtsboven een gaatje voor de dubbele selfiecamera. Hierdoor zijn de randen boven- en onder het scherm aanzienlijk dunner dan bij de Galaxy S9 en S9 Plus.

Zo’n gaatje is iets wat we dit jaar waarschijnlijk bij veel meer Android-telefoons gaan zien. Hiermee wordt de notch overbodig, terwijl zo’n cameragat ook een veel kleinere ‘hap’ uit het scherm neemt. Bij de reguliere Galaxy S10 is het gaatje bovendien nog iets kleiner, omdat de smartphone een enkele frontcamera heeft. Hetzelfde geldt voor de Galaxy S10E, een goedkopere variant die Samsung vermoedelijk ook uitbrengt.

Samsung Galaxy S10 opladen

Een tijdje geleden verscheen het gerucht dat de Samsung Galaxy S10 door een verbeterde adapter sneller zou opladen dan zijn voorgangers. Een certificatie van 3C uit China spreekt dit tegen, omdat dezelfde 15 Watt-oplader wordt genoemd bij de specificaties.

De Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikt al jaren dezelfde adapter en hoewel Samsung-toestellen zeker vlot laden, zijn er inmiddels diverse concurrenten die dit beter doen.

galaxy s10 accu

Denk bijvoorbeeld aan de Huawei Mate 20 Pro, die na een halfuurtje laden weer voor 70(!) procent vol zit, of de OnePlus 6T die beschikt over een 20 (of 30) Watt-adapter. Het laden van nul naar 100 procent gaat bij Samsung-vlaggenschepen niet per se langzamer dan bij andere Android-telefoons, maar het van nul naar de helft van de accucapaciteit laden wél. En dat is jammer, want dit is ideaal wanneer je bijna de deur uit moet en nog eventjes vlug je telefoon bij wil laden.

Wel andere smartphones opladen

Volgens geruchten krijgt de Samsung Galaxy S10 wel een handige functie om andere smartphones draadloos op te laden. Deze feature zou ‘Powershare’ heten. Het werkt als volgt: je legt een Android-smartphone (of iPhone) – die draadloos opladen moet ondersteunen – op de achterkant van de Galaxy S10, en het toestel voorziet de accu van de andere telefoon van stroom. Een vergelijkbare feature zit ook op Huawei’s Mate 20 Pro.

Natuurlijk is de Galaxy S10 straks ook zelf draadloos op te laden en op dat gebied heeft Samsung zijn zaken goed op orde. De telefoons van het bedrijf laden sneller draadloos opladen dan de meeste concurrenten en ondersteunen de Qi-standaard, waardoor je iedere draadloze oplaadpad kunt gebruiken. Naar verluidt krijgen de Galaxy S10, S10 Plus en S10E ook grotere accu’s dan hun voorgangers; van respectievelijk 3500, 4000 en 3100 mAh.

Lees ook: ‘Betaalbaar Samsung-vlaggenschip gaat Galaxy S10E heten’

De Samsung Galaxy S10 wordt op 20 februari tijdens een Unpacked-event in San Francisco onthuld. Mogelijk zijn de toestellen direct na de presentatie te bestellen, waarna de release op 8 maart moet plaatsvinden. Houd Android Planet in de gaten voor al het nieuws over het nieuwe toptoestel. Dat kan via de website, de Android Planet-app of onze nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: Reddit, Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu