‘Samsung Galaxy S10 krijgt meer opslag en komt in zes kleuren’

Wouter Nijsen
26 oktober 2018, 12:08
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 krijgt meer opslag en komt in zes kleuren’

De Samsung Galaxy S10 krijgt mogelijk standaard meer opslagruimte dan zijn voorganger. Het toestel zou niet 64GB, maar 128GB aan opslag hebben en bovendien in verschillende nieuwe kleuren beschikbaar komen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 opslag: meer en sneller

Samsung maakt bekend dat een nieuwe technologie voor opslag, UFS 3.0, in de eerste helft van 2019 aan zijn smartphones worden toegevoegd. Dat betekent mogelijk dat de Galaxy S10 van deze techniek gebruik kan maken, en hierdoor beschikt over opslag die vooral een stuk sneller is. Daarnaast is het zo dat UFS 3.0 alleen in modules van 128, 256 en 512GB verschijnt, wat zou betekenen dat het instapmodel van de Galaxy S10 meer opslagruimte heeft dan zijn voorganger.

Samsung Galaxy S9 cashback

Toestellen in de Galaxy S-lijn worden doorgaans uitgerust met minimaal 64GB opslag. De Galaxy Note 9, die eerder dit jaar verscheen, beschikt wel over minimaal 128GB. De Galaxy S10 zou daarnaast in maar liefst zes verschillende kleuren komen, zo meldt de doorgaans betrouwbare lekker OnLeaks. Volgens de insider gaat het om de kleuren zwart, grijs, blauw, rood, paars en goud. Dit is niet per se nieuw, want de Galaxy S9 is momenteel in dezelfde kleurvarianten te koop.

Meer over de Galaxy S10

Hoewel de Samsung Galaxy S10 nog even op zich laat wachten, is er al wel het één en ander over de smartphone gelekt. Zo zou de telefoon worden voorzien van een chip voor kunstmatige intelligentie. Zo’n chip kan voor verschillende dingen worden gebruikt, zoals het optimaliseren van allerlei processen en beeldherkenning.

Verder gaat Samsung het design van de Galaxy S10 aanpakken, waardoor de telefoon enkele ‘zeer significante’ veranderingen krijgt in het design ten opzichte van de Galaxy S9, die erg op de S8 lijkt. Verder is het aannemelijk dat de Galaxy S10 de nieuwste hardware en een iets groter scherm met dunnere randen heeft. De aankondiging vindt mogelijk plaats op het Mobile World Congress 2019 (25 – 28 februari in Barcelona), maar Samsung heeft hier nog niets over bekendgemaakt.

Check het laatste Samsung-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu