De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Samsung Galaxy S10 Plus heeft vijf camera’s

Michel van 't Klaphek
10 juli 2018, 10:30
2 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy S10 Plus heeft vijf camera’s

De geruchten worden steeds hardnekkiger: het lijkt erop dat de Galaxy S10 Plus maar liefst vijf camera’s krijgt. Samsung gaat hiermee de strijd aan met Huawei.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 Plus camera: vijf stuks in totaal

De Samsung Galaxy S10-reeks laten nog wel even op zich wachten, maar aan geruchten geen gebrek. De Koreaanse website The Bell doet een duit in het zakje, en zegt dat de Galaxy S10 Plus maar liefst vijf camera’s krijgt. Men baseert zich op gesprekken met experts uit de telefoonindustrie.

Drie daarvan zitten – zoals een eerdere bron al claimde – aan de achterkant, terwijl aan de voorkant een dubbele camera aanwezig is. Deze sensoren hebben resoluties van 8 en 16 megapixels. Dit is qua kwaliteit vergelijkbaar met de dubbele camera van de Samsung Galaxy A8, die eerder dit jaar uitkwam.

samsung galaxy s9 review

Het voordeel van twee lenzen is de mogelijkheid om bokeh-stijl foto’s te maken. Hierdoor kun je scherpte-diepte-effecten creëren. Een andere toepassing is de aanwezigheid van een 3d-sensor. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou van plan zijn om de irisscanner, die sinds de Galaxy S8 aanwezig is, om te ruilen voor deze geavanceerdere techniek.

Een 3d-sensor scant je gehele gezicht en is daarom betrouwbaarder dan de huidige ontgrendelmethode. Daarnaast kun je zo’n sensor gebruiken voor meer luchtige zaken, zoals AR Emoji.

‘Ultragroothoeklens op de achterkant’

Verder wordt gemeld dat de Samsung Galaxy S10 de dubbele cameraopstelling van de S9 aanhoudt, maar deze aanvult met een derde groothoeklens. Hiermee kun je 120 graden-foto’s maken. Dit is handig voor het fotograferen van landschappen, of om grote groepen mensen op beeld te krijgen. Momenteel beschikt de Huawei P20 Pro al over drie camera’s aan de achterkant.

Samsung zou van plan zijn om volgend jaar drie nieuwe telefoons uit te brengen. Naast opvolgers voor de Galaxy S9 en S9 Plus, krijgen we ook een S10 Plus. Het verschil tussen deze toestellen zit hem met name in de camera’s. Lees meer over de belangrijkste Galaxy S10-geruchten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Bell
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu