De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit is de Samsung Galaxy S10 Plus met gaatjes in scherm voor dubbele camera’

Michel van 't Klaphek
31 januari 2019, 19:04
2 min leestijd
‘Dit is de Samsung Galaxy S10 Plus met gaatjes in scherm voor dubbele camera’

Ook de Samsung Galaxy S10 Plus moet eraan geloven. Het vlaggenschip krijgt twee gaatjes in het scherm met daarin de dubbele selfiecamera.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 Plus cameragat zichtbaar’

De website 91Mobiles claimt officiële persfoto’s van de Samsung Galaxy S10 Plus te hebben bemachtigd. Vooral de gaatjes rechtsboven voor de dubbele selfiecamera vallen op. Zo’n cameragat kun je zien als de opvolger van de notch en waarschijnlijk ga je het dit jaar bij meerdere Android-telefoons zien. Het voordeel hiervan is dat de randen boven- en onder het scherm een stuk smaller zijn dan bij de Galaxy S9 en S9 Plus.

Samsung Galaxy S10 Plus cameragat gerucht

Ook de sensoren aan de achterkant zijn duidelijk te zien. De driedubbele camera is horizontaal geplaatst en wordt bijgestaan door een flitser. We zien geen vingerafdrukscanner op de afbeeldingen. Het lijkt er daarom op dat deze onder het display zit. Bij zo’n scanner leg je je vinger op het scherm, waarna het toestel ontgrendelt. De Galaxy S10 zou daarmee de eerste Samsung-smartphone worden met zo’n in-display vingerafdrukscanner.

Tot slot zien we de nieuwe software van Samsung. OneUI maakt het makkelijker om je toestel met één hand te bedienen. Veel menu’s en apps zitten bijvoorbeeld aan de onderkant van je scherm. Dit is fijn, omdat je waarschijnlijk twee handen nodig hebt om de bovenkant van het vermoedelijke 6,4 inch-scherm te bereiken.

Lees ook: ‘Gelekte foto toont Samsung Galaxy S10 Plus, sneller opladen ontbreekt’

Meer over de Samsung Galaxy S10 Plus

De Samsung Galaxy S10 Plus krijgt waarschijnlijke een Exynos 9820 chipset, 6GB RAM en 126GB opslag. De meest uitgebreide versie zou maar liefst 1TB capaciteit hebben. Verder zit de Bixby-knop links en krijgt het toestel een hoofdtelefooningang. De driedubbele camera (16+16+13 megapixels) lijkt op papier een stuk krachtiger te worden dan de twee sensoren aan de voorkant (8+5 megapixels).

De reguliere S10 (6GB RAM + 128GB ROM) gaat volgens een eerder gerucht 899 euro kosten. Voor de S10 Plus zou je maar liefst 999 euro moeten neertellen. Samsung presenteert de Galaxy S10-serie, dat voor het eerst in jaren ook uit een Lite-versie bestaat, op 20 februari. Uiteraard doen wij live verslag. Download de gratis Android Planet-app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu