‘Galaxy S10 Plus is dunner dan voorganger ondanks grotere accu’

Wouter Nijsen
4 februari 2019, 14:14
2 min leestijd
‘Galaxy S10 Plus is dunner dan voorganger ondanks grotere accu’

Later deze maand worden de Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e geïntroduceerd. Een insider meldt dat de Galaxy S10 Plus dunner is dan zijn voorganger, terwijl de accu wel fors groter wordt.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 Plus is dunner’

De lekker Ice Universe, die vaker informatie heeft over onaangekondigde Samsung-smartphones, meldt dat de Galaxy S10 Plus dunner is dan zijn voorganger. Dat is opvallend, want in die dunnere behuizing zit wel een veel grotere accu. Ter vergelijking: de accucapaciteit van de Galaxy S9 Plus bedraagt 3500 mAh, de S10 Plus heeft volgens de laatste geruchten een veel grotere batterij van 4100 mAh.

samsung galaxy s10 plus dunner

De Galaxy S10 Plus zou 7,8 millimeter dun zijn, terwijl de S9 Plus een dikte heeft van 8,5 millimeter. Naast de grotere accu heeft de S10 Plus ook nog steeds een koptelefoonaansluiting. Voor sommige fabrikanten was (en is) dat een reden om deze poort juist te schrappen. Samsung is echter één van de weinige bedrijven die de 3,5 millimeter-jack nog niet wil weglaten op zijn high-end smartphones.

Wat we weten over de Galaxy S10 Plus

Verder heeft de Galaxy S10 Plus, die op 20 februari tijdens een event in San Francisco wordt aangekondigd, een Exynos 9820-chip met standaard 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte. Aan de achterkant zit – net als bij de reguliere Galaxy S10 – een driedubbele camera. Aan de voorkant zitten twee lenzen, verwerkt in een cameragaatje aan de rechter bovenkant van het scherm. Dat display meet overigens 6,4 inch.

De 4100 mAh-accu kan snel worden opgeladen en ook is ondersteuning voor draadloos laden aanwezig. Dat laatste zou ook omgekeerd werken, waardoor je andere smartphones kunt opladen door ze op de achterkant van de S10 Plus te leggen. Naar verluidt gaat de Samsung Galaxy S10 Plus in Nederland 999 euro kosten. De kleinere en ‘normale’ Galaxy S10 kost 899 euro, terwijl de Galaxy S10e straks voor 749 euro wordt verkocht.

Op de hoogte blijven van de Samsung Galaxy S10 en al het nieuws? Download dan de Android Planet-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu